Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μείον 22% ο κατώτατος μισθός



Πράσινο φως έδωσε το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη για τη μείωση του κατώτατου μισθού στα πλαίσια του προγράμματος οικονομικής πολιτικής (νέο Μνημόνιο) που υπερψήφισε νωρίτερα αυτό το μήνα η Βουλή.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, εγκρίθηκε η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και κατά 32% για νέους κάτω των 25 ετών, καθώς και η αναστολή των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυξήσεις μισθών με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας μέχρι το ποσοστό της ανεργίας υποχωρήσει κάτω του 10%.

Στο μεταξύ, αργότερα την Τρίτη η Βουλή καλείται να ψηφίσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος επί του νομοσχεδίου που προβλέπει μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και πρόσθετες περικοπές δαπανών για φέτος στα πλαίσια της νέας συμφωνίας χρηματοδότησης με τους διεθνείς δανειστές της.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, μειώνεται από την 1η Ιανουαρίου του 2012 κατά 12% η μηνιαία κύρια σύνταξη στο Δημόσιο άνω των 1.300 ευρώ, μέτρο που σε συνδυασμό με άλλες περικοπές κρατικών δαπανών στοχεύσει στην εξοικονόμηση επιπλέον 3,2 δις ευρώ για φέτος, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 6,7% του ΑΕΠ φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...