Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΕΣ ''ΑΡΧΕΣ'' ΚΑΙ ΠΟΙΑ ''ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ'' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ....

Η θεση αυτη ειναι προσωπικη και δεν αναφερεται στις αρχες και την πολιτικη θεση  του κινηματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α - ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ......
Θα ηθελα να καταθεσω την προσωπικη μου αποψη μου για το παραπανω  ερωτημα που δεχομαι απο πολλους φιλους και γνωστους θεωρωντας το καιριο, αλλα και με παρα πολλες ''παγιδες''.
Προσωπικα για μενα το θεμα ειναι τοσο ξεκαθαρο και στα δυο ερωτηματα οσο και πολυπλοκο.
Σχετικα με τις αρχες ενος κινηματος δεν νομιζω οτι θα πρεπει εκτος απο αυτονοητες θεσεις, που ομως περικλειονται ολες μαζι σε μια λεξη, που δεν ειναι αλλη απο την αλληλεγγυη, λεξη που εναι τοσο μικρη, αλλα ειναι ταυτοχρονα και τοσο ''μαγικη'' αφου μεσα της ''κλεινει'' ολη την ομορφια του ''αγωνα''.
Τι εννοω με αυτο;
Πολυ απλα, θα ρωτησω; Πως αλλοιως θα μπορουσες
να χαρακτηρισεις το πλαισιωμα καποιων κοινωνικων ομαδων στις οποιες δινεις τη στηριξη σου, οπως για παραδειγμα, ανεργοι, αστεγοι, ανθρωποι που αγωνιζονται και διεκδικουν το δικιο τους σε διαφορους χωρους της κοινωνιας μας  και βεβαια χωρις διακρισεις γενικως;
Πως θα μπορουσες να χαρακτηρισεις σαν πραξη ενος κινηματος το οτι οι ανθρωποι που το αποτελουν μαζι με τα δικα τους προβληματα που, δυστυχως στις μερες μας ειναι παρα πολλα, σε καθε ''αναγκη'' και οπου μπορουν και χρειαζεται ειναι παροντες;
Σε ολα αυτα η απαντηση ειναι μια και λεγεται αλληλεγγυη, λεξη ομορφη και συναμα ισχυρη, γιατι οταν υπαρχει αλληλεγγυη, τοτε δημιουργουνται προυποθεσεις και δυναμικη για ''μαζικη'' ''ανυπακοη'' που σαν ζητουμενο εχουν την 'ανατροπη'' ενος σαπιου συστηματος και βεβαια και οι τρεις αυτες λεξεις βρισκονται -αλληλεγγυη-ανυπακοη- ανατροπη, δεν ειναι τυχαιο οτι αποτελουν και τη ''σημαια'' μας.
Δεν χρειαζονται λοιπον πολλες δεσμευσεις και υποσχεσεις μεσα απο ''αρχες'' γιατι πολλες φορες αυτα καταπατουνται και το εχουμε δει  και στη πραξη μεσα απο κινηματα, κομματα, και συλλογικοτητες.
Οι αρχες για μενα ειναι σαν τους νομους, φτιαχνοναι για να καταπατουνται κατα κανονα και οσο περισσοτερες ειναι τοσο ''χειροτερα'' γινονται τα πραγματα, γ'αυτο λοιπον...... ΑΛ.ΑΝΥ.Α.
Παμε τωρα στις πολιτικες θεσεις..
Εδω τα πραγματα ειναι λιγο περιεργα..... Πως ειναι δυνατον απο ενα κινημα ανατροπης να ζητουνται πολιτικες θεσεις; 
Για ενα κινημα με ξεκαθαρες θεσεις, οπως αναφερεται και στο ονομασια του πρεπει το πραμα να ειναι απλο.
Πολιτικη του θεση ειναι η ''σημαια'' του και η εννοια του ονοματος του.
Ειναι ο συνεχης αγωνας μεσα απο δρασεις, χωρις δεσμευσεις και υποσχεσεις, χωρις ''αναστολες'' για τις πρακτικες της δρασης του που σε καμμια περιπτωση δεν θα πρεπει να ειναι πρακτικες συγκαταβασης με τις δυναμεις εξουσιας και οσους τις υπηρετουν και βεβαια για ολα αυτα προυποθεση ειναι το να ''υπαρχει'' η απολυτη ταυτιση των μελων του με τα προβληματα της κοινωνιας, αυτο ειναι ισως και το μεγαλο μυστικο στη συνταγη της επιτυχιας, γιατι οταν ολοι οσοι ''αποφασιζουν'' να ''ασχοληθουν'' κινηματικα εχουν σαν μπουσουλα το οτι η ενασχοληση τους αυτη δεν εναι κατι το εικαστικο αλλα πραξη ''γενναιοτητας'' και ''αυταπαρνησης'' τοτε ειναι σιγουρο οτι η πραξη τους αυτη μονο ''καλο'' μπορει να αποφερει στον εαυτο τους και στη κοινωνια. Γιατι λοιπον θα πρεπει ενα κινημα δρασης και ανατροπης να αυτοπαγιδευεται μεσα σε πολυπλοκες αναλυσεις και να ειναι ''υποχρεωμενο'' να δινει ''στιγματα'' και θεσεις οταν οι θεσεις του ειναι απολυτως  σαφεις. Οι μονες λοιπον θεσεις που πρεπει να γινουν σαφεις και κατανοητες απ'ολους ειναι οι θεσεις ''μαχης'' που εχει λαβει, απεναντι σε καθε μορφης κοινωνικη αδικια και απεναντι σ'αυτη τη λαιλαπα που προσπαθει να ισοπεδωσει την Ελληνικη κοινωνια, να εξαθλιωσει και να ''ξεσπιτωσει''και την τελευταια οικογενεια  και να παραδωσει τη χωρα χωρις αντισταση πλεον στους ξενους κατακτητες, αφανιζοντας τα παντα και σβηνοντας τη απο το παγκοσμιο χαρτη σαν να ηταν μια απλη κουκιδα, σαν να μην αποτελειται απο ανθρωπινες ψυχες.
Ολοι λοιπον στο δρομο του αγωνα, με οπλο μας την αλληλεγγυη, γνωρισμα μας την ανυπακοη και μοναδικο μας σκοπο την ανατροπη, ολων οσων μας παιρνουν τη ζωη μεσα απ'τα χερια μας και αυτων που αποφασιζουν για μας χωρις εμας!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...