Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γιατί ειδικά αυτή η 25 Μάρτη ανήκει στους Εξεγερμένους περισσότερο από όλες τις 25 Μάρτη…



Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Και πώς θα μπουρούσε να ΜΗΝ αλλάξουν!

Δεν πάνε πολλά χρόνια όταν τέθηκε και δειλά δειλά εφαρμόστηκε το ζήτημα ότι οι παρελάσεις στις 25 Μάρτη είναι κάτλοιπο της εποχής του Μεταξά και αναπαραγωγή του ίδιου φασιστικού θεάματος και κάποιοι τολμηροί έβγαιναν με φυλλάδια εκείνες τις μέρες για να διατρανώσουν την απο πάνω αλήθεια και φτάσαμε αυτή η επέτειος να είναι σήμερα ζήτημα εντελώς διαφορετικής τάξης!

Τώρα κρίνεται όχι αν θα ξεμπροστιαστούν ή θα εμποδιστούν παρελάσεις εθνικιστικής έμπνευσης και ιστορίας αλλά αν ο ίδιος ο λαός κατέβει για το δικό του θέμα στον δρόμο κατά μάζες και με τις διαθέσεις της 12 Φλεβάρη!Αν δηλαδή αυτή η μέρα αποκτήσει νέο δικό της ορόσημο ανεξάρτητα από την παλιά ιστορία της.

Για την 25 Μάρτη δεν θα ήταν η πρώτη φορά αν της συνέβαινε. Στις 25 Μάρτη 1942,1943,1944 (αλλά και 1945 με διαφορετικό τρόπο) ξετυλίχτηκαν επίσης εξεγερσιακά γεγονότα από τον λαό κατά των δυναστών του ντόπιων και αλλοεθνών.(δέχομαι ότι η έννοια του έθνους είναι κατασκευή αλλά θεωρώ ακόμη χειρότερο το ίδιο είδος να βλέπει τον εαυτό του σαν ξένο και έτσι δεν έγραψα ντόπιων και ξένων)

Μιλάμε για συγκρούσεις σχετικά άοπλου λαού με εξοπλισμένες και αδίστακτες αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις με πολλούς νεκρούς αλλά και με πολλές ώρες σε διάρκεια.

Πρέπει να αναδειχτεί ΚΑΙ αυτή η ιστορία της 25 Μάρτη και να δειχτεί ότι σαν μέρα δεν αφορά μόνο το 1821. Όπως και, φαντάζομαι λίγοι το ξέρουν, η 17 Νοέμβρη δεν αφορά μονο το 1973. Μια άλλη 17 Νοέμβρη του 1942 είχε γίνει αντίστοιχη φοιτητική κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ που πνίγηκε στο αίμα. (αναφέρεται στο εξάτομο ιστορία της εθνικής αντίστασης 1940-1945 που έχει κυκλοφορήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 70)

Δεν θα είναι πρώτη φορά λοιπόν που σε επέτειο της κοινωνικής επανάστασης του 1821 (που ένα τμήμα της έβγαλε την εθνική επανάσταση που με την βοηθεια των ξένων δυνάμεων και ναυμαχίες ναυαρίνου δημιούργησε το νεοσύστατο ελληνικό κράτος με αρχηγό του έναν ρώσο διπλωμάτη και αργότερα βασιλιά του έναν βαυαρό που παγίωσε το σύμβολο που κάποιοι προσκυνούν σαν ελληνική σημαία) θα συμβούν εξεγερσιακά γεγονότα.

Και δεν είναι άδικοι αυτοί που σε πολλά σημεία της συγκρίνουν την εποχή μας με αυτή του 40.

Όχι γιατί μόνο και στις δυο περιπτώσεις επίσημα η χώρα ήταν υπό εξωτερική κηδεμονία με μαριονέτες πολιτικούς (κι αυτό είναι μια αλήθεια που στην μια περίπτωση την έφεραν οι χιτλερικές μεραρχίες και στην άλλη οι τραπεζίτες του ΔΝΤ και οι Τροϊκανοί)

Άλλωστε αυτό το μόρφωμα που λέγεται ελληνικό κράτος πάντα είχε στα σπλάχνα του αμερικανικες ή αγγλικές βάσεις και τα πρώτα τρία του κόμματα ήταν το αγγλικό το γαλλικό και το ρωσικό.

Περισσότερο η αναλογία βρίσκεται σε άλλες ομοιότητες.

Και στις 2 περιόδους έπεσε απότομα το επίπεδο διαβίωσης.

Και στις 2 περιόδους απλώθηκε κλίμα τρόμου και ανασφάλειας.

Και τότε και τώρα βασικά κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες καταργήθηκαν και συκοφαντήθηκαν

Και τότε και τώρα η ωμή αστυνομική βία και η γκαιμπελίστική προπαγάνδα είναι τα μόνα μέσα που χρησιμοποιεί το καθεστώς.

Όσο όμως κι αν τονίζονται οι ομοιοτητες υπάρχουν βέβαια και διαφορές.

Τώρα το δίλλημα δεν είναι χίτλερ ή στάλιν

Τώρα έχουμε μέσα επικοινωνίας και συντονισμού ανονείρευτα για την δεκαετία του 40

Τώρα η διαδικασία ξετυλίγεται στον 21ο αιώνα μετά από 35 χρόνια σχετικά ομαλού αστικού κοινοβουλευτισμού (του πιο ομαλού στην ιστορία αυτής της χώρας) και πλήρης αλληλεπίδρασης με την υπόλοιπη Ευρώπη και Πλανήτη.

Και τώρα έχουμε νωπή την εμπειρία μιας άλλης Κυριακής, εκείνης της 12 Φλεβάρη…
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΜΟΚ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ (αλλά ο βρέγμενος την φοβάται την βροχή;)

Διαβάζουμε από φρέσκια δημοσίευση καθεστωτικού μέσου(Ναυτεμπορικής).Ο σχολιασμός στις παρενθέσεις είναι δικός μου εκτός αν αναφέρεται αλλιώς:

“Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στόχος να αποφευχθούν γεγονότα όπως αυτά της 28ης Οκτωβρίου, (εδώ δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν την μέρα 12 Φλεβάρη!Τόσο θέλουν να την ξεχάσουν…)στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, (αυτό σημαίνει ναζιστική χούντα…Οι εισαγγελείς να είναι μακριά χέρια των ΜΑΤ και των άλλων μπάτσων.Όχι για να περιορίζουν την βία τους αλλά για να την νομιμοποιήσουν!)οι οποίοι θα εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών αρχών, παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο.(δηλαδή; Ποια είναι τα κριτήρια και σε ποιες περιπτωσεις θεωρητικα θα είναι απαραίτητο;)

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα(μιλάμε για καθαρή ομολογία χούντας.Αυτό είναι ο ορισμός της…) και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων(εννοεί να κρατάνε ένα πανό, να προχωράνε 50 50 μαζί, τι σκατά εννοεί εδώ η χούντα τους;) που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.(χαχα Όπως και 12 Φλεβάρη δηλαδή που είχαμε χίλιες διμοιρίες ΜΑΤ για να συγκρουστούμε!)

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είναι ότι για πρώτη φορά απαιτείται διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων(αυτά ούτε στις 17 Νοέμβρη ούτε στις 6 Δεκέμβρη έγιναν) για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλαση στο Σύνταγμα.

Σε επιφυλακή τέλος, είναι οι αστυνομικές αρχές για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων (όπως πχ ακροδεξιών οργανώσεων και άλλων παρόμοιων «ομάδων κρούσης»Αυτή η παρένθεση είναι του αρχικού κειμένου και όχι δική μου), σε απάντηση διαδηλωτών που ενδεχομένως επιχειρήσουν να τις διακόψουν.(χαχαχαχαχα Εδώ κι αν γελάσαμε!Κατεβείτε ναζιστάκια κάτω να υπερασπιστείτε το καθεστώς και τις παρελάσεις του και θα φάτε καλά…)

Σε κάθε περίπτωση, εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κύριο μέλημα των αρχών είναι να μη διακοπεί ή ματαιωθεί η παρέλαση.(τους καίει πολύ λοιπόν ο συμβολισμός και τι εικονα θα βγει προς τα έξω.Θα καταλάβουν όμως ότι αυτό είναι το λιγότερο…)

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενω σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου.(ούτε την νέα κοινωνική επανάσταση να περίμεναν!)

Το Σάββατο τέλος, σε ισχύ τίθενται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης στη Λ. Αμαλίας [Βλέπε άρθρο] . Ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους δήμουςτης Αττικής όπου θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς .(ακα θα κλείσουν πάλι σταθμούς του Μετρό τα καθάρματα!Θα δούμε λοιπόν κλειστούς σταθμούς Μετρό σε 25 Μάρτη επέτειο της επανάστασης!Τι λες ρε παιδί μου!Τέτοιο ξεβράκωμα την ‘εθνική μέρα γιορτής και μνήμης’!!!)

Αν το τροποποίησεις αφορά μόνo τα λεωφορεία και όχι το μετρό τότε τουλάχιστον δεν θα έχουν υποστεί και αυτό το ρεζιλικι.

Δηλαδή σε μια μέρα που όλα τα προηγούμενα χρόνια εκτός ελάχιστων εξαιρέσων ήταν πάντα μια μέρα καθεστωτικής αυτοπροβολής και κοινωνικής ηρεμίας να υποχρεώνονται ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ να την αντιμετωπίζουν σαν να είναι 17 Νοέμβρη, 6 Δεκέμβρη ή 12 Φλεβάρη.

Και βέβαια η 12 Φλεβάρη τους καίει πιο πολύ απ’όλα και αυτό είναι πια βούκινο.
ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΙ; ΚΛΙΜΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΜΕΙΣ! Η 25 ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΑΣ!

Κάποιοι βλέποντας αυτό το μέγεθος κρατικής τρομοκρατίας και επιφυλακής του καθεστώτος προτείνουν να απέχουμε από οποιαδήποτε διαμαρτυρία ειδικά στο κέντρο που θα είναι συσπειρωμένες όλες οι δυνάμεις τους. Επικαλούνται λόγους αυτοπροστασίας και προφύλαξης και δεν είναι εντελώς αβάσιμοι οι φόβοι τους.

Το αμόκ καταστολής θα σημάνει όργιο προληπτικών προσαγών και συλλήψεων, σκλήρυνση όλης της καταστολής και της κρατικής βίας και αυθαιρεσίας.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η 25 Μάρτη είναι ένας περίπατος υγιεινός και ακίνδυνος!

Ο πανικός του καθεστώτος για την μέρα είναι δικαιολογημένος από την δική του πλευρά (που ξέρει μόνο την επιβολή τον έλεγχο και την υποταγή).
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

Καλέσματα να κατέβει ο κόσμος στις 25 με οργή υπάρχουν αναρίθμητα τότε σε μπλογκς όσο και σε κοινωνικά δίκτυα.

Το ίδιο το θέμα ότι μπορεί να συμβεί εξέγερση εκείνη την μέρα είχε τεθεί από παλιότερα και όχι μόνο από το κείμενο της αντιπολεμικής διεθνιστικής κίνησης.

Υπάρχει μια προσμονή και μια εντεινόμενη συζήτηση για αυτήν την μέρα όπως ταιριάζει σε μέρες που φέρνουν μεγάλα γεγονότα και συγκρούσεις.

Και το κλίμα εξέγερσης για εκείνη την μέρα πυρακτώνεται πια ώρα με την ώρα.Απέχουμε πλέον λίγες μέρες από το γεγονός.

Η 24 Μάρτη θα είναι ένας δείκτης αλλά πάλι όχι αποφασιστικός όπως η 11 Φλεβάρη δεν έδειξε αποφαστικά τι έρχεται στις 12.Αυτό δεν σημαίνει ότι οι συγκέντρωσεις και εκείνης της μέρας δεν έχουν την σημασία τους και δεν μπορούν να εξελιχτούν σε κάτι θετικά απρόβλεπτο. Προσωπικά θα κατέβω και στις δυο μέρες στο κέντρο κι ας θεωρώ την 25 πιο σημαντική. Με βάση πάντως τα καλέσματα που υπάρχουν σε όλο το νετ για τις 25 και τις 24 και την θετική ανταπόκριση που έχουν, θα ήταν απόδειξη ότι κυριαρχούν οι επαναστάτες του καναπέ αν δεν εμφανιστεί τεράστιος κόσμος αυτές τις μέρες!
ΤΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 25 ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΑ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΙ

Όλη αυτή η αστυνομοκρατία και η χούντα μαζί με τρομολαγνικά ρεπορτάζ των χουντοκαναλιών που την συνοδεύουν, έχει έναν και μόνο έναν στόχο.

Να μην κατέβει ο κόσμος στον δρόμο και να μείνει στα σπίτια του ή να πάει εκδρομή στις καφετέριες.

Αν αυτός ο στόχος ΔΕΝ επιτευχθεί και ο κόσμος κατέβει στις 25(και 24) μαζικά και αποφασισμένα τότε όλα το σχέδιο που μεθοδικά εκτελεί εδώ και μέρες θα έχει πάει στράφι και θα καταρρεύσει.

Και τότε θα έχει να αντιμετωπίσει Κυριακάτικα όπως και στις 12 Φλεβάρη και σε μια μέρα με τεράστια ιστορική φόρτιση (όπως είναι η 25 Μάρτη) ένα τεράστιο εξεγερμενο πλήθος σε άνοιξη και με την εμπειρία της 12 Φλεβάρη.

Και τότε την έβαψε…
Να ξαναπάρουμε πίσω τον αρχικό συμβολισμό της μέρας!

Η ροή των γεγονότων είναι εφιαλτική πιο πολύ από όλους για τους ναζί. Βλέπεις σε φόρουμς τους να αγωνιούν.’ρε θα μας πάρουν την μέρα μας οι αναρχικοί‘ή αποθαρρυμένα ’πρώτη φορά δεν θα κατέβω.δεν έχει κανένα νόημα‘

Έχουν κι αυτοί καταλάβει ότι αυτή η μέρα πάει στους εξεγερμένους ανθρώπους και το φυσάνε και δεν κρυώνει γιατί δεν έχουν να κάνουν πολλά για να αντιστρέψουν την ροή του γεγονότος. Ξέρουν πόσο εκτεθιμένοι είναι οι ναζιστές σε ένα ευρύτερο ετερόκλητο πλήθος…

Κι έτσι το βραβείο της πιο ηλίθιας και ιδεοληπτικής άποψης για να ΜΗΝ κατέβουμε στον δρόμο στις 25 πηγαίνει δικαιωματικά σε αυτούς που λένε μακρια από τον δρόμο εκείνητη μέρα, γιατί αξιωματικά είναι η μέρα των φασιστών και του εθνικισμού!

Αυτή αν θέλουν να χαρίσουν την 25 Μάρτη στους φασίστες και στους εθνικιστές δικαίωμα τους.

Όμως και για ιστορικούς λόγους αυτό είναι απαράδεκτο.
Ξαναπαίρνοντας πίσω τον αρχικό συμβολισμό της μέρας.25 Μάρτη Μέρα των απόκληρων Εξεγερμένων

Έχουν γραφτεί πολλά κείμενα αυτές τις μέρες για την πραγματική ιστορία της 25 Μάρτη 1821 και για τις εθνικιστικές διαστρεβλωσεις που αυτή δέχτηκε.

Ο Κορδάτος 100 χρόνια μετά το 1821 δημοσίευσε ‘την κοινωνική σημασία της ελληνικής επαναστάσεως ‘γραμμένο σε ελαφρά καθαρεύουσα (το μόνο βιβλιο που έγραψε έτσι ώστε να διαβαστεί και από τους άλλους ιστορικούς της εποχής που απαξίωναν τα βιλία που ήταν γραμμένα στην μαλιαρή(έτσι έλεγαν την γλώσσα του λαού…))

δίνοντας πληθώρα από ντοκουμέντα γιατί εκείνη η επανάσταση ήταν πρώτα κοινωνική και μετά οτιδήποτε άλλο.

Από τότε έχει κυκλοφορήσει πληθώρα ιστορικών βιβλίων που να ενισχύουν την από πάνω θέση.Εξαιρετικό και το βιβλίο του Ραφαηλίδη και γενικά ό,τι έχει γράψει αυτός για τους λαούς των βαλκανίων.

Το ελληνικό κράτος δεν φτιάχτηκε από εκείνη την επανάσταση αλλά από την βούληση των μεγάλων δυνάμεων της εποχής που ήθελαν στις πλάτες της επανάστασης να έχουν ένα ελεγχόμενο προτεκτοράτο που θα ξεκινούσε το ξύλωμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Και πολλοί από τους επαναστάτες του 21 που έλεγαν καλύτερα μιας ώρας ελευθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή κατέληξαν είτε δολοφονημένοι είτε στα μπουντρούμια του νέου ελληνικού κράτους με τους κλέφτες και αμαρτωλούς(έστω μειούμενοι…) να συνεχίζουν για δεκαετίες την δράση τους κόντρα στο νέο κράτος.

25 Μάρτη λοιπόν θυμόμαστε αγνούς αγωνιστές που εξεγέρθηκαν με το ντουφέκι ενάντια σε τυρράνους και κεντρικές εξουσίες που τους είχαν υπηκόους αποζητώντας να μην είναι ραγιάδες/

Η μέρα αυτή είναι των εξέγερμενων ούτως ή άλλως κι ας είχε ξεχαστεί αυτό για δεκαετίες κι ας είχε μετατραπεί στην επίσημη προπαγανδιστική γιορτή του καθεστώτος.

Τώρα όμως και το καθεστώς ξέρει ότι αυτή η 25 Μάρτη δεν είναι γιορτή και προετοιμάζεται ανάλογα.

Το ίδιο να προετοιμαζόμαστε κι εμείς και τα καλέσματα για τις 25 να μην σταματάνε να έρχονται.

Γιατί αυτή η 25 Μάρτη ανήκει στους Εξεγερμένους περισσότερο από όλες τις 25 Μάρτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...