Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΕΛ.ΑΣ: «Δεν θέλουμε συμπαραστάτες την 25η Μαρτίου»



small-n-short-logo.jpg
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: «Δεν θέλουμε συμπαραστάτες την 25η Μαρτίου»
Δήλωση για ακροδεξιούς που θέλουν να «προστατέψουν» τις παρελάσεις

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2012, 13:24 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/03/2012, 13:24

«Η Αστυνομία δεν θέλει κανέναν συμπαραστάτη στο έργο της και κανέναν που να προσπαθήσει να υποκαταστήσει το κράτος».

Αυτό ήταν το σχόλιο ανώτατου αξιωματούχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την πρόθεση μελών ακροδεξιών οργανώσεων να αναλάβουν έργο «προστάτη» των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Πρόκειται για τον νέο «πονοκέφαλο» των αρχών ασφαλείας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις ακροδεξιών ή και μελών από ομάδες «πολιτοφυλακής» με διαμαρτυρόμενους πολίτες ή μέλη αντεξουσιαστικών οργανώσεων που θα δώσουν «το παρών» σε παρελάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Σε αυτή την περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν θα έχουν στόχο μόνο να αποτρέψουν την «διάλυση» ορισμένων παρελάσεων αλλά και να περιορίσουν τα επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και πολιτών.

Οπως χαρακτηριστικά λένε «έχουμε το πρόβλημα με την προστασία των επισήμων και την ασφαλή διεξαγωγή της παρέλασης. Μόνο αυτό μας έλειπε τώρα, με τους αυτόκλητους προστάτες του εορτασμού να επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κύκλο έντασης».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ «φοβόμαστε ότι σε ποσοστό τουλάχιστον 20% έως 30% των περίπου 350 παρελάσεων σε όλη τη χώρα θα έχουμε την Κυριακή, μικρού ή μεγάλου μεγέθους πρόβλημα είτε με έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είτε με διαφόρων τύπων ακτιβίστικες ενέργειες. Τουλάχιστον σε 40-50 παρελάσεις έχουμε ενδείξεις οργανωμένης παρουσίας ακροδεξιών που θα θελήσουν να εμφανισθούν ως θεματοφύλακες του εορτασμού και να αναλάβουν αυτοί δράση αν κάποιος επιχειρήσει να προκαλέσει πρόβλημα στην παρέλαση. Εμείς έχουμε δώσει σαφείς εντολές ώστε και αυτοί να αντιμετωπισθούν ως δημιουργοί επεισοδίων. Η Ελληνική Αστυνομία δεν θα κάνει καμία... άτυπη συμμαχία με οποιονδήποτε και ούτε χρειάζεται καμία βοήθεια στο έργο της την ερχόμενη Κυριακή», επισημαίνουν.

Για το θέμα της πραγματοποίησης των παρελάσεων σημείωναν ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει πρόβλημα. Υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για μαζικές συλλήψεις αν επιχειρηθούν επεισόδια ή διάλυση της παρέλασης».


Σας εύχομαι και πάλι καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...