Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στις 25 του Μάρτη ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο ΟΝΕΙΡΟ, στο ΜΕΛΛΟΝ, στη ΖΩΗ!



Σε μια χώρα που φαίνεται να μην υπάρχει πια καμιά θέση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της, ο λαός δεν έχει άλλη λύση από την εξέγερση για να διώξει τους δυνάστες του, να ξανακερδίσει το δικαίωμα στην δουλειά, στο μισθό, στη ΖΩΗ!

Βαρεθήκαμε να μας κλέβουν κομμάτι-κομματάκι τη ζωή μας. Να πληρώνουμε για ένα χρέος, νια το οποίο οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη αφού οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τα δάνεια ήταν οι τραπεζίτες κι οι μεγαλοεργολάβοι.

Ξέρουμε πως το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., όταν μιλά για σωτηρία της χώρας δεν αναφέρεται στους εργαζόμενους αλλά στους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομήχανους κι όλους αυτούς που θέλουν το μισθό μας ένα "ξεροκόμματο" να κάνουν, για να συνεχίσουν "να τρώνε με χρυσά κουτάλια".
Βαρεθήκαμε να περιμένουμε όλους αυτούς που μιλούν στο όνομα των εργαζόμενων και του λαού να οργανώσουν την αντίδρασή μας. Να συμμετέχουμε σε αγώνες με ημερομηνία λήξης, αγώνες "για την τιμή των όπλων", αποσπασματικούς ενάντια σε κάποιο αντιλαϊκό μέτρο (ενώ άλλα χειρότερα ακολουθούν), αγώνες που καμιά αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορούν να σταματήσουν.

Ξέρουμε ότι κανένας αγώνας δεν μπορεί να είναι νικηφόρος αν δεν έχει συνέχεια, μαζικότητα, αποφασιστικότητα κι αν πάνω απ' όλα δεν οργανώνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έξω δηλ. από λογικές ανάθεσης αλλά μέσα από τη συζήτηση για το περιεχόμενο και τις μορφές δράσης που τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων εκφράζουν. Ξέρουμε πως η χώρα έχει έναν τεράστιο κοινωνικό πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουμε και μερικές οικογένειες μεγαλοκεφαλαιούχων λυμαίνονται. Ξέρουμε πως ο παραγόμενος σήμερα πλούτος είναι αρκετός για τον υπερδιπλασιασμό των μισθών μας ενώ οι διατροφικές και άλλες ανάγκες του λαού και ο φυσικός πλούτος του τόπου επιτρέπουν την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων που μπορούν να προσφέρουν δουλειά σε όλους.

Κι αυτό ακριβώς διεκδικούμε: Να πάρει ο λαός την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα χέρια του! Γιατί σήμερα δεν είναι αρκετό να μην περάσουν κάποια νέα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι αναγκαίο να καταργηθούν κι όλα αυτά που ήδη έχουν περάσει.
Γι αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι συνολικός, να θέτει το αίτημα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και κάθε ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! Στον κοινωνικό ζόφο που κυριαρχεί αντιπαραθέτουμε το ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! θέτουμε ως κυρίαρχο αίτημα, την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ προς όφελος της ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!
Ένα τέτοιο αίτημα μπορεί να αντιπαρατεθεί με τις λογικές της ήττας που περιορίζουν τους αγώνες στη διαμαρτυρία ή την αντίσταση για να σώσουμε ότι μπορούμε, αμφισβητεί το μονόδρομο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ξεσηκώνει, γεμίζει ελπίδα, διάθεση για αγώνα.

Με αιτήματα τη Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους αλλά και των χρεών των νοικοκυριών προς τράπεζες, την Κρατικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και μείωση τιμολογίων, τις Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, την Έξοδο από το Ευρώ-Ευρωζώνη και το χτύπημα της ακρίβειας και τη Συντακτική Συνέλευση (και δημοψήφισμα) για κατοχύρωση δεσμών Άμεσης Δημοκρατίας, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου στις πολιτειακές και κρατικές δομές, και συζήτηση αποδέσμευσης της χώρας από καπιταλιστικούς και ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, στις 25η ίου Μάρτη, επέτειο του ξεσηκωμού για την ανεξαρτησία της χώρας, ξεκινάμε έναν ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ μέχρι τη ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Με συγκέντρωση στο χώρο της κεντρικής παρέλασης της Θεσ/νίκης (όπως και κάθε πόλης), συγκροτούμε την ΠΑΡΕΛΑΣΗ του ΛΑΟΥ, που μετεξελίσσεται σε κατάληψη της πλατείας Αριστοτέλους, σε συνδυασμό και με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας από 26/3.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

τηλ. επικοινωνίας: 6932913799 - 6974836604 - 6974361164 - 6945750772 // e-mail: pro.kat.ampel@Rmail.com
Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ στις 2:06 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...