Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑ (Εργατικο κεντρο Αθηνων)


Το κινημα μας "ΑΛ.ΑΝΥ.Α" εδωσε το παρον στην Συναντηση Επιτροπων στο Ε.Κ.Α
( Εργατικο Κεντρο Αθηνας, 3ης Σεπτεμβριου 48 )την Πεμπτη 19 Απριλη 2012 , με στοχο τον καλυτερο συντονισμο, εναντια στα χαρατσια της ΔΕΗ , και οχι μονο !! Το παρων εδωσαν πολλες επιτροπες, οπως του Πορτο Ραφτη-Μαρκοπουλου, της Αγιας Βαρβαρας Αιγαλεω,Κηφισιας,Βυρωνα,Ζωγραφου,του Συντονιστικου Β.Α Αττικης εναντια στα Διοδια καθως και πολλες αλλες !!
Τονισθηκε ιδιαιτερα το γεγονος οτι, στο τελος Απριλη το χαρατσι ακινητων που εχει ενσωματωθει στους λογαριασμους της ΔΕΗ,θα μετατεθει στην Εφορια !! Ως εκ τουτου , το "πεδιο μαχης " μεταφερεται πλεον στις Εφοριες.
Πληθος συναγωνιστων απο διαφορες συλλογικοτητες, επιτροπες αγωνα, κινηματα,και πρωτοβουλιες κατοικων, εθεσαν ζητηματα για τα χαρατσια της ΔΕΗ , για κοινες δρασεις σε Εφοριες,Μεσα Μαζικης Μεταφορας, Διοδια και οχι μονο. Ειδικα για το τελευταιο (Διοδια)
Ολοι συμφωνησαν οτι τωρα με την ποινικοποιηση της καταληψης των Διοδιων, θα πρεπει να δωσουμε δυναμικο παρων στα διοδια, δειχνοντας ετσι την αφοβια μας, και οτι στο τελος ο κοσμος θα ειναι κερδισμενος, και με αφορμη τα διοδια , εγινε καλεσμα σε ολες τις συλλογικοτητες να ειναι παρουσες στην Συγκεντρωση-συζητηση της Συντονιστικης Επιτροπης φορεων & κατοικων Β.Α Αττικης εναντια στα Διοδια την Τεταρτη 25 Απριλη στις 8 μμ στη Κοινοτητα Καπανδριτιου. Κι αυτο γιατι :
..................................................................................
Η κυβέρνηση της νέας κατοχής, με το Άρθρο 143 του Νόμου 4070 της 10/04/2012:
1. Νομιμοποίησε τη βεβαίωση της μη καταβολής διοδίων με κάμερες και όχι μόνο από αυτοπρόσωπη παρουσία της τροχαίας,
2. Προχώρησε στην απαγόρευση -επί ποινή 6μηνης φυλάκισης- των δίκαιων λαϊκών κινητοποιήσεων στους σταθμούς διοδίων,
3. Επέτρεψε την αύξηση της τιμής των διοδίων ανεξάρτητα από τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των εταιριών παραχώρησης.
Εντυπωση εκανε σε ολους τους συναγωνιστες η επιστολη που διαβαστηκε και μοιρασθηκε σε ολες τις συλλογικοτητες-κινηματα για το κινημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" (www.oxidiodia.gr).
προκειμενου να παρουν ξεκαθαρη θεση.


H Επιστολη:


Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι κίνημα αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής των σχεδιασμών που αποβλέπουν στην κοινωνική μας ισοπέδωση, με αγώνες που δίνουν καθημερινά εκατοντάδες ανεξάρτητες συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης, εργατικά σχήματα, επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες. Δεν έχει ιδιοκτήτες, αποκλειστικότητα αντιπροσώπευσης, κεντρική οργάνωση ή ένα μοναδικό φορέα εκπροσώπησής του. Ανήκει σε όλες τις συλλογικότητες που αναπτύσσουν δράσεις είτε ενάντια στα χαράτσια, είτε ενάντια στα διόδια, είτε ενάντια στην κάθε είδους και μορφής εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών και αναφέρουν ή αναφέρονται ή έχουν συστατικό του τίτλου τους τον επιθετικό προσδιορισμό ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.


Καμία οργάνωση ή συλλογικότητα δεν εκπροσωπεί αποκλειστικά ή ακόμη περισσότερο δεν έχει καμία ιδιοκτησία στην «πατρότητα» της ιδέας ή την εκπροσώπησή της. Η μονοπώληση από οποιονδήποτε της κινηματικής πραγματικότητας όσων εκφράστηκαν, εκφράζονται και παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαράδεκτη και καταδικαστεα


 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το κίνημα στις εκλογές;
Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αποτελεί κατάκτηση των αγωνιζόμενων από τα κάτω με διαφορετικές συλλογικότητες και επιτροπές και  πέραν της οριζόντιας επικοινωνίας και του επιμέρους συντονισμού σε δράσεις, δεν έχει ενιαία δομή, οργάνωση και συνολικό πρόγραμμα. Συνενώνει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που συναντούνται στην άρνηση αυτής της πολιτικής, και στον αγώνα αντίστασης στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και οι πλουτοκράτες.  Είναι το αποτέλεσμα της άρνησης μιας ολόκληρης κοινωνίας να αποδεχτεί την ισοπέδωσή της.
Η αυθαίρετη απόφαση μιας συλλογικότητας (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/ ή  oxidiodia.gr ή ) να ανακοινώσει κάθοδο στις εκλογές με τον τίτλο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»,  δηλώνοντας ότι το εκπροσωπεί όχι μόνο μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αλλά την καταδικάζουμε ως μια απόπειρα καπηλείας και εκμετάλλευσης  των κοινών αγώνων ανυπακοής στα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που έδωσαν και δίνουν όλες οι μαχόμενες συλλογικότητες για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την υπηρετούν και τη στηρίζουν.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – Επιτροπές αγώνα http://denplirono.wordpress.com/
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων http://epitropi3den.blogspot.com
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://diodiastop.blogspot.com
ΑΛ.ΑΝΥ.Α – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ “ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ” http://oianentaxtoi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...