Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Ακουστε βρωμερα και σιχαμερα ερπετα της εξουσιας.
Αυτο που εσεις, ονομαζεται νοικοκυρεμα του τοπου, η δημοσιονομικη προσαρμογη, η εξυγιανση, η χαμηλο εργασιακο κοστος, η οπως αλλοιως στο διαολο το ονομαζετε κατα καιρους, εγω το ονομαζω γενοκτονια απο προθεση.
Πισω απο ολες αυτες τις ψευδεπιγραφες ετικετες που διαρκως και εντεχνως πλασαρετε στον ''δυσμοιρο'' μεσο Ελληνα, κρυβεται ο ολεθρος που εσεις σπειρατε στην Ελληνικη κοινωνια και τον τοπο.
Κρυβεται η δυστυχια του ανεργου πατερα που δεν εχει να ''ταισει'' τα παιδια του.
Κρυβεται ο πονος της μανας που στελνει χωρις ενα ευρω στην τσεπη το παιδι της στο σχολειο.
Κρυβεται ο ''βουβος'' λυγμος του απελπισμενου οικογενειαρχη που βλεπει να χανεται η γη κατω απο τα ποδια του.
Κρυβεται ο πτωχευμενος απο εσας επιχειρηματιας, που βλεπει τους κοπους ετων να σκορπιζονται στον αερα και να μενει ξεκρεμαστος και χρεωμενος, ετσι γιατι εσεις κανετε ''νοικοκυρεμα''.
Κρυβεται αυτος, που δουλευε μια ζωη σαν εργατης η σαν υπαλληλος,, για να ερθετε εσεις, να του αφαιρεσετε με το ετσι θελω, τα επιδοματα, τα δωρα, τις αδειες, αλλα και τη μιση συνταξη που αυτος  ειχε ''προπληρωσει'' και περιμενε στα γεραματα του με αυτη, να μπορει να ζησει με αξιοπρεπεια.
Κρυβεται ο νεος, που αναζητα απελπισμενα μισο μεροκαματο, για να μπορεσει να ''ξεκινησει'' τη ζωη του, χωρις να επιβαρυνει τους γονεις του.
Κρυβεται ο μισος πληθυσμος της χωρας, που ζει κατω απο το οριο της φτωχειας που εσεις δημιουργησατε.
Κρυβεται ο ιδιοκτητης ενος σπιτιου το οποιο αποκτηθηκε με ''αιμα'' και που εσεις, οι νοικοκυραιοι, θελετε να το κατασχεσετε.
Κρυβονται και παρα πολλοι ακομη, που θα μπορουσα να γραφω και να μην σταματαω. Παρα πολλοι ανθρωποι, πολιτες αυτου του τοπου, σαν εσενα και εμενα, το φιλο σου και το γνωστο σου, το συγγενη η το γειτονα σου. Αλλα αυτο που σιγουρα δεν κρυβεται και δεν μπορει να συνεχιστει, ειναι, το ατελειωτο αιμα που εχει χυθει τα δυο τελευταια χρονια απο συμπολιτες μας, που ειτε γιατι ''λυγισαν'' κατω απο την πιεση του ''νοικοκυρεματος'' που εσεις κανετε στη χωρα, ειτε γιατι θελησαν σαν  τον ''ηρωα'' συνταξιουχο φαρμακοποιο, να δωσουν σε ολους εμας τους απραγους θεατες αυτου του συγχρονου δραματος μια ωθηση, μια σπιθα, για να ''οργιστουμε'' επιτελους και να παρουμε τη κατασταση στα χερια μας, εδωσαν τελος στη ζωη τους σπορπιζοντας ''πισω'' τους, ακομη περισσοτερη θλιψη.
Αληθεια, ολοι εμεις οι ''κληρονομοι'' της αθλιοτητας, θα συνεχιζουμε να δεχομαστε παθητικα, ολες αυτες τις ταπεινωσεις, τους εξευτελισμους και τους ''βιασμους'', απο αυτους τους αθλιους αλητηριους, που ακομη και σημερα συνεχιζουν να ασελγουν, ακομη και πανω απο τα μνηματα ολων αυτων των αδικοχαμενων θυματων του ''νοικοκυρεματος'' τους.
Δεν νομιζετε, οτι ειναι πλεον καιρος, να τιμωρησουμε αυτους τους κυριολεκτικα δολοφονους και ''πογκρομιστες'' του Ελληνισμου.
Μηπως θα πρεπει, η μοναδικη σκεψη που μεσα στο μυαλο μας την ωρα της ''καλπης'', να ειναι η σκεψη αυτων που ''θυσιαστηκαν'' μεχρι τωρα στο βωμο του ''εκσυγχρονισμου'' και του νοικοκυρεματος και ακομη αυτων που επονται εαν αφησουμε να συνεχιστει αυτη η γενοκτονια.
Τουλαχιστον, αν δεν μπορουμε να σκεφτομαστε τους ''αλλους'', προτου ξεκινησουμε για το εκλογικο κεντρο, ας κοιταξουμε στα ματια τα παιδια μας.
Ας τα κοιταξουμε και να αναλογιστουμε αν αξιζει, εμεις που κραταμε το μελλον τους στα χερια μας, να τα καταδικασουμε σε ισοβια ταπεινωση, μιζερια, φτωχεια, εξαθλιωση, αφανισμο.
Αν δεν θελουμε λοιπον, να καταδικασουμε εμεις οι ιδιοι τους εαυτους μας, αλλα και τις νεες γενιες, ας σκεφτουμε ωριμα και με πραγματικη συνειδηση, περα απο ηλιθιες κομματικες και τυχοδιωκτικες γραμμες και ας δωσουμε σε ολους αυτους που ''φροντισαν'' να μας διαλυσουν '' σαν κοινωνια, αυτο που τους αξιζει πραγματικα. Την απαξιωση,  και την περιφρονηση και ας τους δειξουμε το μοναδικο δρομο που τους αξιζει. Το δρομο του καιαδα και του χρονοντουλαπου, μιας κακιας ιστοριας.

ΥΓ  Αφορμη για αυτο το κειμενο, ηταν η σημερινη αυτοκτονια ενος 45χρονου λογιστη απο την κρητη, που οπως εγραφε σε ιδιοχειρο σημειωμα του, δεν αντεχε πλεον την πιεση της σημερινης εξωπραγματικης καταστασης στη χωρα μας.
Τασος Κ. Μελος του κινηματος αλ.ανυ.α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...