Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ


Στα συρτάρια του 9ου ανακριτικού τμήματος παραμένει καταχωνιασμένη εδώ και δύο χρόνια η σοβαρή υπόθεση που ταλανίζει τον Μαραθώνα και αφορά στο σκάνδαλο... ολυμπιακών διαστάσεων με το Κωπηλατοδρόμιο.

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που τα έχει όλα: απάτη εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, εμπλοκή δημοσίων προσώπων, ψευδορκία και αδικαιολόγητο (βαθύ) πλουτισμό από μια κλίκα επιτήδειων, με πρωταγωνιστή έναν... βοσκό, ο οποίος εξαπάτησε το Δημόσιο και γέμισε τον τραπεζικό του λογαριασμό με 8.5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι παραμένουν ατιμώρητοι. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης μίλησε στον «Κίτρινο Τύπο», τονίζοντας ότι έχει παρατηρηθεί κωλυσιεργία, καθώς έχει ήδη συντάξει το πόρισμα, το οποίο έχει διαβιβαστεί με τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. «Πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις, κακουργηματικού χαρακτήρα σε συγκεκριμένα πρόσωπα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό του σκανδάλου

Πρόκειται για την υπόθεση απαλλοτριώσεως της έκτασης του Μαραθώνα, όπου κατασκευάστηκε το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Μια έκταση αμφισβητούμενης μέχρι το 2004 κυριότητας, που τελικώς «κατοχυρώθηκε» σε έναν ιδιώτη, ο οποίος αποκόμισε ως έπαθλο το «μυθικό» ποσό των περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, που του αποδόθηκαν ως αποζημίωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση που υπέστη η «γη του», λόγω των ολυμπιακών έργων!

Σύμφωνα λοιπόν με τη δίκη που έγινε το 2004, η οποία θα καθόριζε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εν λόγω περιοχής, η απόφαση (1506/2004) ορίζει ως δικαιούχο τον Κοσμά Χρυσούλα, ο οποίος, σύμφωνα με μάρτυρες, «την απέκτησε κατά πλήρη κυριότητα με έκτακτη χρησικτησία κατόπιν της εν έτει 1952 άτυπης σε αυτόν δωρεάς του ανωτέρω ακίνητου από τον προηγούμενο νομέα και του πατέρα του Αλέξανδρου Κοσμά και του επί είκοσι και πλέον έτη, συνεχούς, αδιατάρακτου και ανεπίλυτου διανοία κυρίου εξουσιασμού του με την άσκηση των διακατοχικών πράξεων που αρμόζουν στη φύση του». Δηλαδή ο φερόμενος -και πιστοποιημένος με δικαστική απόφαση- ως ιδιοκτήτης έβοσκε στο συγκεκριμένο σημείο τα πρόβατά του και εκτελούσε άλλες γεωργικές εργασίες, για να βρεθεί ξαφνικά… με μερικά εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη!

Επτά χρόνια μετά την απόφαση και χάρη στις καταγγελίες και τον αγώνα ορισμένων κατοίκων, η υπόθεση βρίσκεται εκ νέου ενώπιον των Αρχών και σύντομα αναμένεται να επανεξεταστεί. Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του Κοσμά Χρυσούλα, των μαρτύρων που κατέθεσαν υπέρ του στο δικαστήριο και του τότε αντιδημάρχου Μαραθώνα, Σπύρου Ζαγάρη. Οι κατηγορίες εστιάζονται στην «απάτη ενώπιον δικαστηρίου με σκοπό το περιουσιακό όφελος», ενώ περιλαμβάνουν και τη «συνέργεια» καθώς και την «ηθική αυτουργία» κατά περίπτωση.

1 σχόλιο:

  1. ενας απλος πολιτης που δεν εχει να πληρωσει την ΔΕΗ θα του κοψουν το ρευμα.
    Ενας που δεν εχει να φαει και θα κλεψει μια φρατζολα, θα τον πανε στην αστυνομια. κι ομως αυτοι............τιποτα. δεν υπαρχει δικαιοσυνη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...