Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!! ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ!!!! ΤΡΕΜΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!(ΟΥΣΤ ΠΟΥ.....ΔΕΣ)!!!!!!


Μήνυμα στους Έλληνες, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας πως η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι συμφέρουσα για όλους, αλλά προϋποθέτει την τήρηση των δεσμεύσεων από πλευράς της χώρας μας.

Δίνοντας ουσιαστικά δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις επικείμενες ελληνικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η απόφαση για την παραμονή στην Ευρωζώνη είναι στο χέρι των Ελλήνων, ενώ προειδοποίησε ότι τα δεινά θα είναι μεγαλύτερα σε περίπτωση εξόδου.

Είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τηρώντας τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των Ελλήνων και οι Ευρωπαίοι ηγέτες την ανάγκη να υποστηρίξουν την Ελλάδα, αν οι Έλληνες επιλέξουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Αλλά οι Έλληνες πρέπει επίσης να αντιληφθούν ότι τα δεινά που υφίστανται θα είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερα εάν επιλέξουν να φύγουν από την Ευρωζώνη".

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι απλά μια κρίση χρέους και διαχώρισε τις περιπτώσεις κρατών. "Το πρόβλημα στην Ευρώπη δεν είναι μόνο κρίση χρέους. Υπάρχουν χώρες όπως η Ελλάδα -είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ- που σαφώς έχουν ξοδέψει περισσότερα απ' όσα βγάζουν κι έχουν προβλήματα. Υπάρχουν άλλες χώρες με πλεόνασμα με αρκετές υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, έχουν όμως αδυναμίες παρεμφερείς με ό,τι συνέβη εδώ στις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά στεγαστικά δάνεια και αγορά ακινητων, πράγμα που αποδυνάμωσε το οικονομικό τους σύστημα".

Ο κ. Ομπάμα επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα τελευταία δύο χρόνια και τόνισε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μπορούν να επιλυθούν, γι' αυτό και τους κάλεσε να δράσουν γρήγορα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη θωράκισης του τραπεζικού συστήματος.

"Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ενδυνάμωση του συνολικού τραπεζικού συστήματος, περίπου με τον ίδιο τρόπο που εμείς κάναμε το 2009 και το 2010. Κάνοντας μια σειρά από αποφασιστικές ενέργειες που δίνουν στον κόσμο αυτοπεποίθηση ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές, οι κεφαλαιακές ανάγκες καλυμμένες και ότι διάφορες ανησυχίες μπορούν να απορροφηθούν από το σύστημα. Και νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται σε συζητήσεις γι' αυτό το θέμα και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα.

Σημείωσε, πάντως, ότι η επίλυση των προβλημάτων στην Ευρώπη θα επέλθει με συνδυασμό του μακροχρόνιου μονοπατιού της δημοσιονομικής υπευθυνότητας με τη βραχυχρόνια επιδίωξη των επενδύσεων που θα φέρουν ανάπτυξη.

Νωρίτερα, η Άγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της είχε εκφράσει την ευχή να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας με νόημα ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ενημερώσει όλα τα ελληνικά κόμματα ότι η παραμονή στο ευρώ συνδέεται με την εφαρμογή του μνημονίου.

Την ίδια ώρα, σε δημοσίευμα με τίτλο "Διαζύγιο αλά ελληνικά", ο "Εconomist" προσπαθεί να εξηγήσει πως η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι το αν και το πώς θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...