Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η...ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ...ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!!...

Το να είσαι φτωχός στην Ελλάδα του μνημονίου είναι μια μεγάλη ατυχία. Το να είσαι όμως ανήμπορος λόγω αναπηρίας και η πολιτεία όχι να μη σε στηρίζει αλλά να σου ρίχνει και καθημερινά χαστούκια, είναι μάλλον εγκληματικό.

Διαβάστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανάπηρα παιδιά στην Ελλάδα του 2012!
Την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη τα άτομα με αναπηρία έχουν την αμέριστη στήριξη του κράτους, στην Ελλάδα της τρόικας αποτελούν σχεδόν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το δράμα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τα παιδιά με αναπηρίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και πρόσβασης στην εκπαίδευσή τους.
Άλλωστε τα κτίρια είναι αφιλόξενα, οι υπηρεσίες αδύναμες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και η πολιτεία αδιάφορη μπροστά στο Γολγοθά αυτό.
Είναι ενδεικτικό ότι εκατοντάδες γονείς παιδιών με αναπηρίες αντί να κάνουν ανέμελες διακοπές, αγωνιούν για το πως θα πάνε το Σεπτέμβριο τα παιδιά τους στο σχολείο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα σχολικά κτίρια δεν είναι καν προσβάσιμα για τα καροτσάκια των παιδιών. Ράμπες δεν υπάρχουν στα περισσότερα με συνέπεια τα παιδιά να βασανίζονται καθημερινά.
Προβλήματα καταγράφονται όμως και στη μετακίνηση των παιδιών όπως καταγγέλλει και η Συνομοσπονδία των ατόμων με αναπηρία.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν ελλείψεις στα ωρολόγια προγράμματα και στο εκπαιδευτικό υλικό των Ειδικών Σχολείων και των Τμημάτων Ένταξης των Γενικών Σχολείων, καθυστερήσεις στους διορισμούς των εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία, έλλειψη παροχής παράλληλης στήριξης και συνεκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία, έλλειψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού το οποίο υποβαθμίζει την παροχή επαρκών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, έλλειψη εκπαιδευτικών βιβλίων προσβάσιμων στα άτομα με αναπηρία κλπ.
L1 από IATROPEDIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...