Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΝΕΟ ΣΟΚ... ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!!!

Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση καθηγητή στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης... Με μία φέτα ψωμί και ένα πορτοκάλι, που ζητούσαν από το φοιτητικό εστιατόριο του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προσπαθούσαν να χορτάσουν την πείνα τους μέχρι το μεσημεριανό δεκάδες σπουδαστές του ιδρύματος. Οι σοκαριστικές περιγραφές των διοικούντων αποτυπώνουν το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει πολλοί νέοι, οι οποίοι πλέον δεν έχουν χαρτζιλίκι ούτε για ένα κουλούρι ή μία τυρόπιτα το πρωί.


Την ώρα που τα εισοδήματα χιλιάδων οικογενειών συρρικνώνονται και η ανεργία καλπάζει, η σίτιση των 3.000 σπουδαστών του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να διακοπεί από το Σεπτέμβρη, καθώς το ταμείο του ιδρύματος είναι άδειο. Και αυτά συμβαίνουν σε μία εποχή που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στερούνται ακόμη και ένα πιάτο φαγητό. Μάλιστα, η διακοπή των σπουδών μπορεί να αποδειχτεί μονόδρομος για πολλούς νέους από το Σεπτέμβρη, εάν γίνουν περικοπές στη φοιτητική μέριμνα.

Εικόνες-σοκ στο φοιτητικό εστιατόριο...

Πρόσφατα, πριν κλείσει η σπουδαστική λέσχη του ΑΤΕΙ-Θ στη Σίνδο για το καλοκαίρι, καταγράφηκαν περιστατικά που καταδεικνύουν ότι η φτώχεια εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. «Δεκάδες φοιτητές, που δεν είχαν να φάνε τίποτα, πήγαιναν το πρωί στο εστιατόριο και έπαιρναν μία φέτα ψωμί και ένα πορτοκάλι για να χορτάσουν μέχρι το μεσημεριανό. Ο φοιτητής δεν έχει πλέον το χαρτζιλίκι που θα του εξασφαλίσει μία τυρόπιτα ή ένα κουλούρι το πρωί», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Α-ΤΕΙΘ, Κώστας Βαρσαμίδης, εξηγώντας ότι υπάρχει κοινωνική ανάγκη για ειδική μέριμνα και υποστήριξη των φοιτητών για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Ωστόσο, κρίνεται αμφίβολο εάν θα συνεχιστεί η σίτιση των σπουδαστών των ιδρύματος από το Σεπτέμβρη, λόγω της έλλειψης κονδυλίων. «Αυτή τη στιγμή το ταμείο είναι μηδέν και έχουμε απλήρωτους λογαριασμούς. Υπάρχει συνεχής αφαίμαξη των διαθεσίμων», επισήμανε ο κ. Βαρσαμίδης.

Απειλείται με «λουκέτο»

Η διοίκηση του ιδρύματος έχει ήδη ζητήσει την έγκριση έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 550.000 ευρώ, για να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης 1.000 δικαιούχων, ωστόσο υπάρχει γενικότερο οικονομικό πρόβλημα, με συνέπεια να απειλείται το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με «λουκέτο». Οι απλήρωτοι προμηθευτές, οι λογαριασμοί που «τρέχουν», η αβεβαιότητα σχετικά με την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε συνδυασμό με το «κούρεμα» των διαθεσίμων, στο πλαίσιο του PSI, ενισχύουν το σενάριο της αναστολής λειτουργίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λογαριασμός διαθεσίμων, από τον οποίο τροφοδοτείται το ίδρυμα για τις λειτουργικές του ανάγκες, φέρεται να έχει σχεδόν εξανεμισθεί μετά το PSI, ενώ η διοίκηση είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την περασμένη Ανοιξη.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών η διοίκηση του ΑΤΕΙ κατήγγειλε τη ρευστοποίηση 2,3 εκατ. ευρώ διαθεσίμων του ιδρύματος από τους υπευθύνους της Τράπεζας της Ελλάδος υπέρ ιδιωτικής εταιρίας. «Σύμφωνα με την κατατεθείσα αναφορά κατά παράβαση της ρητής διάταξης του άρθρου 326 παρ. 5 του ν. 4072/2012 οι υπεύθυνοι της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησαν σε ρευστοποίηση 2.300.000 ευρώ διαθεσίμων του Α-ΤΕΙΘ κατατεθειμένων στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπέρ ιδιωτικής εταιρίας διαπράττοντας τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, προκειμένου να ωφεληθεί προφανώς η εν λόγω εταιρία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Α-ΤΕΙ, Παύλος Καρακολτσίδης, τονίζοντας ότι έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων της ΤτΕ, ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...