Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΘΡΑΣΟΣ: «Αλλάξτε τους νόμους και θα πουλήσετε όλα τα νησιά σας»!!!!!!!!!!!


Σχεδόν «ανύπαρκτη» χαρακτήρισε την αγορά των ιδιωτικών νησιών της Ελλάδας ο διευθύνων σύμβουλος της Private Islands Inc. κ. Chris Krolow, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες online πώλησης ιδιωτικών νησιών σε ολόκληρο τον κόσμο (www.privateislandsonline.com), μιλώντας αποκλειστικά στο 24h.gr και στη Βίκη Βαμιεδάκη.
Το θέμα των ιδιωτικών νησιών στη χώρα μας είναι και πάλι στην επικαιρότητα μετά την δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην γαλλική εφημερίδα Monde, περί αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών, μέσω εμπορικής παραχώρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Krolow, η τεράστια γραφειοκρατία, η έλλειψη ασφάλειας δικαίου και τα περιβαλλοντικά κολλήματα είναι οι κύριοι λόγοι, που χρόνια τώρα αποθαρρύνουν τους υποψήφιους επενδυτές από την αγορά ενός νησιού σε κάποιο ελληνικό πέλαγος. Η εταιρεία του στα 13 χρόνια δραστηριότητας της δεν έχει πωλήσει περισσότερα από δύο μικρά ελληνικά νησιά.
Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά έχει διπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, μάλιστα και από τις δύο πλευρές και των αγοραστών και των πωλητών, λέει ο κ. Krolow, τονίζοντας ότι αυτό δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την οικονομική κρίση στη χώρα, αλλά από την τεράστια έκθεση της Ελλάδας και των νησιών της στα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως εξηγεί, αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον πώλησης μόλις ενός ελληνικού ιδιωτικού νησιού, αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Private Islands Inc. βρίσκονται σήμερα περίπου 20 ελληνικά ιδιωτικά νησιά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πωλητές είναι πολλαπλάσιοι. Οι μη ξεκάθαροι όμως τίτλοι ιδιοκτησίας τις περισσότερες φορές, δεν τους επιτρέπουν να φτάσουν στην σύνταξη μιας επίσημης αγγελίας πώλησης

«Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τα νησιά της ήταν πάντοτε από επενδυτές – developers που ήθελαν να αναπτύξουν κάποιο έργο πάνω στο νησί και όχι από ιδιώτες που ήθελαν να χτίσουν απλά μια βίλα», λέει ο κ. Krolow και συνεχίζει, «μόλις ανακαλύψουν το μέγεθος της ελληνικής γραφειοκρατίας, το «αφιλόξενο» καθεστώς για τους ξένους επενδυτές, αλλά και τα πάμπολλα περιβαλλοντικά κολλήματα, «μετακομίζουν» αμέσως σε άλλη χώρα, σε άλλο νησί. Δεν είναι το θέμα ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν όλα αυτά τα ζητήματα, το ζήτημα είναι ότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει πότε και αν θα γίνει αυτό».
Η τιμή πώλησης για ένα ιδιωτικό νησί δεν είναι το απόλυτο ζητούμενο για τον αγοραστή, αφού συνυπολογίζονται πολλοί άλλοι παράγοντες, επισημαίνει ο κ. Krolow, εξηγώντας ότι ακόμα και το νησί «Πάτροκλος» που βρίσκεται προς πώληση στο site της εταιρείας του προς 150 εκατ. ευρώ, αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση σε καλή τιμή, αφού βρίσκεται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Αθήνα.
Στην υποθετική ερώτηση τι θα γινόταν στην Ελλάδα, αν θα υπήρχε «One Stop Shop» για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, όπου θα έλυναν όλα τα θέματα τους όταν αγόραζαν ένα ελληνικό νησί, ο κ. Krolow απαντά ξεκάθαρα: «Θα άνοιγα την επόμενη μέρα γραφείο στην Αθήνα. Τα ελληνικά νησιά είναι πανέμορφα, με τεράστιες επενδυτικές προοπτικές και μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον». Όπως εξηγεί, το να αναπτύξεις κάποιο έργο πάνω σε ένα ιδιωτικό νησί, είναι μια ιδιαίτερα ακριβή επένδυση, πολύ πιο κοστοβόρα από ότι αν γινόταν στη ενδοχώρα, άρα απαιτούνται περισσότερα και πιο ξεκάθαρα κίνητρα για τους επενδυτές- αγοραστές.
(Υ.Γ. ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: "ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ....ΞΕΝΟΔΟΧΟ!!!!! ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο.....ΣΑΚΟΣ"!!!!!.......).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...