Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Απόφαση ΠΦΣ για κινητοποιήσεις.....


Αθήνα, 25/8/2012
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων, με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου .
Το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου αφορά:
1. Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.
2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»
3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
4. Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.



H κινητοποίηση των φαρμακοποιών και η επαναφορά στην επικαιρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, με την έλλειψη ρευστότητας, δεν είναι ένα απλό συντεχνιακό θέμα, όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Η επιβίωση του Ελληνικού φαρμακείου, όπως και του συστήματος της υπάρχουσας διακίνησης και διάθεσης του φαρμάκου, έχουν μπει σε μεγάλη δοκιμασία και έχουν παραπεμφθεί σε αφανισμό, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το ερώτημα του κλειστού επαγγέλματος, της εστίας οικονομικών ατασθαλιών και της διασπάθισης του χρήματος. Το φαρμακείο χρεώθηκε όλο το κόστος διαπλοκής γιατρού-φαρμ. Εταιρείας και αυτό υπέστη πρώτο την «ωμή» παρέμβαση υπουργών της συγκυβέρνησης, στον τρόπο λειτουργίας του.
Από την πρώτη στιγμή, οι φαρμακοποιοί προσπάθησαν να αναδείξουν το θέμα της λάθος αφετηρίας, σε μια προσπάθεια εξυγίανσης του απαρχαιωμένου συστήματος, στο χώρο της παραγωγής-τιμολόγησης-ελέγχου και διακίνησης του φαρμάκου, προς όφελος καταρχήν του προϋπολογισμού και στο τέλος -τέλος του ίδιου του πολίτη, ο οποίος αναμφισβήτητα, θα πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό, χωρίς γραφειοκρατικούς αποκλεισμούς.
(ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΕΠΟΡΤΑΖ: Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από την 1η Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, στην οποία εκδηλώθηκαν εντονότατες αντιθέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφάσισαν να επεκτείνουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις κινητοποιήσεις τους. Με την απόφαση διαφώνησαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, οι οποίοι θα καθορίσουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες.


Θυελλώδης συνεδρίαση

Για μια ακόμα φορά οι φαρμακοποιοί βάζουν μπλόκο στην πίστωση και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται και πάλι από την 1η Σεπτεμβρίου να πληρώνουν τα φάρμακα.
Οι φαρμακοποιοί κατέληξαν σ' αυτή την απόφαση, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση, στην οποία ακόμη και ο πρόεδρος προειδοποίησε με παραίτηση.
Η πρόταση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ήταν διαφορετική. Πρότεινε στο Σώμα να μην προχωρήσουν αυτή την εβδομάδα σε κινητοποιήσεις εφόσον έχει ξεκινήσει ροή πληρωμών και ο ΕΟΠΥΥ δεσμεύθηκε να ξεχρεώσει τις συνταγές του Μαΐου μέσα στην εβδομάδα.
Η πρόταση συνάντησε ακραίες διαφωνίες κυρίως από τους επαρχιακούς συλλόγους με αποτέλεσμα να τεθεί θέμα παραίτησης του προέδρου.
"Με το χάος που δημιουργήθηκε στη γενική συνέλευση, με την αδυναμία λήψης μιας συνεκτικής απόφασης, είναι αδύνατο να εκπροσωπήσω τον κλάδο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία και για αυτό θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Δ.Σ." τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Με την απόφαση του ΦΣΑ συντάχθηκε και ο Σύλλογος του Πειραιά, που θα λάβει ξεχωριστή απόφαση μέσα στην εβδομάδα.
Ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του, διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν μέτρα ώστε οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους χωρίς να πληρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...