Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Απεβίωσε ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη σελήνη.....

Ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη σελήνη απεβίωσε σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Ο Άρμστρονγκ ήταν 82 ετών, και είχε υποβληθεί σε εγχείριση μπάι πας στις αρχές του μήνα, μόλις δυο ημέρες από τα γενέθλιά του στις 5 Αυγούστου.

Ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11, ο Αρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969. H φράση του «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα» πέρασε στην ιστορία.

Ο πύραυλος που
μετέφερε τον Άρμστρονγκ μαζί με τους αστροναύτες Μπαζ Ολντριν και Μάικλ Κόλινς στο Διάστημα εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο της NASA στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριδα, στις 16 Ιουλίου 1969.

Τέσσερις μέρες μετά, στις 20 Ιουλίου 1969 ο Άρμστρονγκ μαζί με τον Ολντριν επιβιβάστηκαν στη σεληνάκατο «Αετός», προσσεληνώθηκαν και ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στην επιφάνεια της Σελήνης.

Αποχώρησε από τη NASA ένα χρόνο μετά για να γίνει καθηγητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι στις ΗΠΑ. Ο πρώην αστροναύτης ζούσε στο Σινσινάτι με τη σύζυγό του Κάρολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...