Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η τρικλοποδιά της Αργεντινής!!!!!!

Η αμερικανική κυβέρνηση υπεραμύνεται των τελωνειακών περιορισμών που εφαρμόζει όσον αφορά τις εισαγωγές βοδινού και λεμονιών από την Αργεντινή και άλλα λατινοαμερικανικά κράτη, αφού το Μπουένος Άϊρες ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η Αργεντινή, η οποία θέσπισε ένα σύνολο κανόνων για την αδειοδότηση όλων των εισαγωγών και επιβολής δασμών, αντιμετωπίζει έντονη δυσαρέσκεια από σημαντικούς εμπορικούς της εταίρους. Να σημειωθεί πως χθες Τρίτη, το Τόκιο και η Ουάσινγκτον προσέφυγαν εναντίον των μέτρων αυτών στον ΠΟΕ.
Χωρίς να αναφερθεί ευθέως στις προσφυγές του Τόκιο και της Ουάσινγκτον, το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής περιορίστηκε αργά χθες Τρίτη να ανακοινώσει ότι κατατίθεται από το Μπουένος Άϊρες προσφυγή στον ΠΟΕ για τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές βοδινού και λεμονιών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δια του αρμόδιου ομοσπονδιακού φορέα για το διεθνές εμπόριο, USTR, "εξέφρασαν έκπληξη και απογοήτευση", σήμερα, για την κίνηση της Αργεντινής.
Σύμφωνα με τον USTR πρόκειται για "μια ενοχλητική τάση μέλη του ΠΟΕ να κάνουν ενέργειες, που αντιβαίνουν τις υποχρεώσεις τους ως μελών του ΠΟΕ, προβαίνοντας σε αντίποινα" αντί "να επιλύουν τα προβλήματα (για τις εμπορικές διεθνείς συναλλαγές), τα οποία εγείρονται στις εναντίον τους προσφυγές".


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...