Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS : Τι προβλέπει η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Siemens.......


Τη συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Siemens, η οποία έχει ήδη λάβει την έγκριση της ελληνικής Βουλής,
υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Με βάση τη συμφωνία, που τίθεται σε ισχύ, η εταιρεία δεσμεύεται για συμψηφισμό απαιτήσεων και επενδύσεις, συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα από τη συμφωνία προκύπτουν:
1. Το ποσό των 80 εκατ. ευρώ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νοσοκομεία, ΕΡΓΟΣΕ κ.ά.
2. Το ποσό των 90 εκατ. ευρώ για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση:
Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.
Εκατό υποτροφιών κάθε έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
3. Θα γίνει εντός του 2012, επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επένδυση κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.
Πέρα από τα αναφερόμενα οφέλη για την Ελλάδα από το συγκεκριμένο συμβιβασμό με βάση τη συμφωνία η Siemens θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές, όποτε της ζητηθεί, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Επιπλέον αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση αυτή ενώ εντάσσεται για μια περίοδο, έως τρία χρόνια, σε πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό δημόσιο.
Η ενυπόγραφη συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ενημέρωση.
(Από HMEΡΗΣΙΑ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...