Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μια ρεαλιστικη προσεγγιση για τις φασιστικες τακτικες της χρυσης αυγης και τη ''δημιουργια κοινου''

Σε μια πρωτη και βεβαια σωστη αναγνωση των φασιστικν τακτικων και πρακτικων που χρησιμοποιει η χρυση αυγη, εχουμε μια πασιφανη καταλυση και ''αντικατασταση του κρατους, απο μια ναζιστικου τυπου συμμορια, που βεβαιως και αντικειμενικο στοχο και σκοπο δεν εχει το ''καλο'' ης χωρας.
Το μονο  που μπορει να συμπερανει καποιος πολιτης αυτης της χωρας, με πολιτικη και κοινωνικη συνειδηση, αλλα και διορατικοτητα, ειναι οτι η εν λογω συμμορια των πατριδοκαπηλων και ακρως εθνικιστων ουρακοταγκων, ειναι οτι ''λειτουργουν'' αποκλειστικα σε πρωτη φαση για την προσωπικη τους προβολη, πραγμα που εχουν πετυχει, εχοντας βεβαιως, την απολυτη εμμεση στηριξη του ''παρακρατους του κρατους''.
Υπαρχει ομως οπως παντα και η δευτερη αναγνωση.
και ποα ειναι αυτη;
Ειναι το ''γκελ'' που κανει αυη η πρωτογνωρη ''φαμπρικα βαρβαροτητας'' στον ''μεσο'' Ελληνα, στον ''ανησυχο νεαρο'' που βλεπει σε αυτη συμμορια τις ανεκπληρωτες εφηβικες του επιθυμιες, οπως να γινει ενας νεος αλ καπονε, η τσακ νορις, ειναι ο απαιδευτος 50ρης που μετα την ενασχοληση του σε εταιριες σεκιουριτι, νομιζει οτι ολοκληρωνεται με τη μαυρη μπλουζα, το παντελονι παραλαγης και το γουωκι τοκι , ειναι το αληταριο που βρσκει καταφυγιο στα ''σπλαχνα'' της οργανωσης αυτης νοιωθωντας σιγουρια..
Ειναι ομως και κατι αλλο πιο σημαντικο που αυτο ειναι που θα πρεπει να μας προβληματιζει.
Ειναι καποιοι καταστηματαρχες, που βλεποντας τα μελη της συμμοριας να προπηλακιζουν και να διωχνουν μικροπωλητες που πουλουν εξω απο τα καταστηματα τους εμπορευματα χωρις αδεια νοιωθουν ικανοποιηση και επκροτουν αυτες τις ενεργειες, νομιζοντας οτι ετσι δεν θα μπει λουκετο στα καταστηματα τους. ΔΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Ειναι καποιοι ''φοβισμενοι'' και κλεισμενοι στον εαυτο τους πολιτες, που βλεποντας τα πογκρομ που διεξαγονται στις γειτονιες τους εναντια σε μεταναστες που τους θεωρουν εχθρους, νοιωθουν ''ασφαλεια'' και πολλες φορες μαλιστα τους βλεπουμε να ''ξεθαρρευουν'' και να μετεχουν και ο ιδιοι σε αυτες τις διωξεις, θεωρωντας οτι για ολα τα ''κακα'' που τους βρηκαν φταινε οι μεταναστες.ΔΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Ειναι τα ντου στις λαικες αγορες και τα πανηγυρια που διωχνουν τους μεταναστες μικροπωλητες, με το προσχημα, οτι δεν εχουν αδειες, αλλα και να εχουν, τρωνε ξυλο και εκδιωκονται κανοντας τους ''Ελληνες'' επαγγελματιες να ''χαιρονται'' και να νοιωθουν οτι ''καποιοι'' τους προστατευουν και νοιαζονται γ'αυτους, ΔΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Ειναι γενικα η ελλειψη συνειδητοποιησης της καταστασης και η ελλειψη ωριμοτητας απο μια παρα πολυ μεγαλη μεριδα συμπολιτων μας να κατανοησουν και να αποδωσον τις ευθυνες, εκει που πραγματικα υπαρχουν. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Ειναι ο αγραφος νομος της φυσης, να δημιουργει πλαστους ''ηρωες'' οπου και οποτε υπαρχει ''χωρος'' για κατι τετοιο και δυστυχως στην Ελλαδα του σημερα, οχι μονο υπαρχει χωρος για εκμεταλευση ''συνειδησεων'', αποπρσανατολισμο της κοινης γνωμης και μουσαντενιους 'σωτηρες'', αλλα ολα αυτα,  προμοταρονται και επιβαλλονται παρα πολυ ευκολα απο τη ''συστημα''.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Μοναδικη διεξοδος.
Δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες και ετοιμες λυσεις για ενα τετοιο φαινομενο.
Ισως ο χρονος, ισως οι συνθηκες που δεν θα αλλαξουν και θα απομυθοποιησουν αυτες τις τακτικες και που βεβαια θα λειτουργησουν αποτρεπτικα στο  να βρισκουν ''αβανταδορους''.
Σιγουρα ομως μια ανατροπη της σημερινης πολιτικης καταστασης, θα περιορισει και ισως αφανισει τετοιου ειδους φαινομενα, αλλα μεχρι να γινει αυτο, χρειαζεται επαγρυπνηση απο ολους, κινηματικη ετοιμοτητα και εξυπνη αντιμετωπιση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...