Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ: To HOΤ DOC του Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ με όλα τα ονόματα.....


Το περιοδικό HOT DOC, που κυκλοφόρησε το Σάββατο, δημοσίευσε όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. "Διασταυρωμένα τα στοιχεία" δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης (Video)

Τη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC, του Κώστα Βαξεβάνη το οποίο κυκλοφόρησε σε έκτακτη έκδοση το Σάββατο στα περίπτερα.
Στη λίστα, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη διάπραξης παράνομων ενεργειών από τα 2059 ονόματα που αναφέρονται, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εκδότες αλλά και φοιτητές, έμποροι και πολλοί κοσμηματοπώλες.
Μεγάλο κομμάτι καταθέσεων εμφανίζεται να κατέχουν ανεπάγγελτες κυρίες - νοικοκυρές, όπως και αρκετοί συνταξιούχοι, κάτι που ίσως σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνρθωποι.
Δείτε την ανθρωπογεωγραφία της λίστας Λαγκάρντ
Όπως αναφέρει το περιοδικό, υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.
*Μετά τις φωτογραφίες με τα ονόματα, ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Κώστα Βαξεβάνη

Δείτε την πρώτη φωτογραφία με τα ονόματα σε μεγέθυνση εδώ





Δείτε την δεύτερη φωτογραφία εδώ


Δείτε την τρίτη φωτογραφία εδώ



Δείτε την τέταρτη φωτογραφία εδώ



Δείτε την πέμπτη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ


Δείτε την έκτη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ



Δείτε την έβδομη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ



Δείτε την όγδοη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ



Δείτε την όγδοη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ




Δείτε την ένατη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ

Τι δήλωσε για την αποκάλυψη της λίστας ο Κώστας Βαξεβάνης
Ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στην εκπομπή "Παρά 5", του καναλιού "Ένα Channel" τόνισε ότι ο έλεγχος των στοιχείων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι φοροκλέφτες.
Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι πρόκειται για 2059 καρτέλες, στις οποίες περιλαμβάνονται 3 πολιτικοί, ο ένας έχει πεθάνει, ένας σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκης.

Σχετικά με την συνταρακτική αποκάλυψη σημειώνει ότι πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει τα 2.059 ονόματα "μετά από πολύ σκέψη και αφού προηγήθηκε εντατική έρευνα για την ανεύρεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ".
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι από την ανασκόπηση της λίστας, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πως διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο κ. Βαξεβάνης ξεκαθαρίζει ότι επειδή τα ονόματα αυτά έχουν ανοίξει ένα λογαριασμό στην HSBC δεν σημαίνει ότι είναι "φοροκλέφτες" και ότι απαραίτητα έχουν εξαπατήσει το κράτος. Απλά διατηρούν ανοιχτό έναν λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο έλεγχος αυτών των ονομάτων, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μια μεγάλη μερίδα από αυτούς, έχουν τεράστια ποσά και οι περισσότεροι έχουν φοροδιαφύγει, γιατί ασκούν επαγγέλματα που δεν κόβουν αποδείξεις.
"Όμως δεν μπορούν να υπάρχουν νοικοκυρές με 5 εκατ. Ευρώ, ούτε εφοπλιστές με τεράστια ποσά στο εξωτερικό, γιατί δεν τα φορολογούν στην χώρα μας" είπε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι στο δημοσίευμα έχει καρτέλες με όλα τα περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και με διαλόγους από την ελβετική τράπεζα, κατά το άνοιγμα και κλείσιμο των λογαριασμών.
"Το σκανδαλώδες δεν είναι η ύπαρξη πολιτικών προσώπων στην λίστα, αλλά ότι είναι φίλοι πολιτικών καλυπτόμενοι, συγγενείς, εκδότες, βιομήχανοι. Αυτό είναι το σκανδαλώδες. Η ύπαρξη πολιτικών προσώπων στην λίστα ήταν μία διαρροή. Τα μεγαλύτερα ποσά τα έχουν διακινήσει εκδότες, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση ενός από αυτούς, που έβγαλε στο εξωτερικό 380 εκατ. ευρώ" πρόσθεσε ο δημοσιογράφος και εκδότης του HOT DOC.
Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι πλήρως διασταυρωμένη, αφού τηλεφώνησαν σε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους, αρχής γενομένης από τους πλουσιότερους, που δεν θα αρνούνταν την κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών.
Το ζήτημα κατά τον κ. Βαξεβάνη είναι το νέο και τρίτο στην σειρά Μνημόνιο που θα κληθεί ο ελληνικός λαός να υποστεί. "Πώς θα πουν στη γιαγιά και τον παππού ότι σου κόβουμε 100 ευρώ από αύριο;".
Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το εάν από την λίστα Λαγκάρντ έχουν σκόπιμα αφαιρεθεί ονόματα και εάν επρόκειτο μόνο για 2.059 ονόματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...