Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ας τιμήσουμε σήμερα τη 17 Νοέμβρη 1973!!!!!

Με τη μαζική μας παρουσία στις συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα.Ημέρα ανάτασης,μνήμης και σκληρής περισυλλογής η φετεινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Η εξουσία άλλαξε πολλά προσωπεία (μέσα από κυβερνήσεις και πολιτικούς) κατά τη διάρκεια των κατ΄ επίφαση μεταπολιτευτικών..χρόνων μέχρι να φτάσουμε στο 2012.Για να αποτινάξει ολοκληρωτικά το ψεύτικο δημοκρατικό προσωπείο που φορούσε, και να ενδυθεί την πραγματικότητα. Τον πολιτικό και οικονομικό φασισμό του σήμερα που καταδυναστεύει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά όλους τους λαούς του Νότου της Ευρώπης αρχικά, για να περάσει στη συνέχεια στην απόλυτη εξαθλίωση όλων των ανθρώπων του πλανήτη........

Τα απελευθερωτικά συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 δεν είναι μόνο επίκαιρα, αλλά κυριολεκτικά, δίνοντας νόημα και αξία στους σημερινούς αγώνες. "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία"!

Οι γενιές των νεόπτωχων Ελλήνων και Ευρωπαίων που θα ακολουθήσουν, τις επόμενες δεκαετίες θα τα αισθανθούν και βιωματικά δικά τους! Τα χρόνια που έρχονται ο καπιταλισμός αναγεννάται και μετασχηματίζεται στο αδηφάγο τέρας που η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται "παράγει" ανεργία.. εξαθλιώνοντας ολόκληρες κοινωνίες και τελικά τις ίδιες αξίες της ζωής!!!!!!!! 

Οι συνθήκες που γέννησαν την εξέγερση του Νοέμβρη το 73 όχι μόνο παραμένουν υπαρκτές, αλλά έχουν πολλαπλασιαστεί. Η καταδίκη της πλειοψηφίας των ανθρώπων να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης, η παντελής αδιαφορία για τις ζωτικές τους ανάγκες, η κτηνώδης καταστολή όλων τους των διεκδικήσεων, η εκποίηση του συλλογικού πλούτου προς όφελος των ντόπιων και διεθνών ληστών είναι η πραγματικότητα που μας αναγκάζει να αναζητούμε με λύσσα την ολοκληρωτική μας ελευθερία.

"ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ" - "ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ" πρόταξαν οι εξεγερμένοι/ες το Νοέμβρη του 73. Τα ίδια αυτά προτάγματα αποτελούν τους στόχους των σημερινών κοινωνικών-ταξικών αγώνων όλων των κοινωνιών ανά τον πλανήτη, που βιώνουν τα αποτελέσματα της σημερινής πολιτικής και οικονομικής δικτατορίας που θρέφουν το ναζισμό! Τους νεκρούς και βασανισμένους ανθρώπους του 73 συναντούν στους δρόμους του αγώνα οι σημερινοί, δικοί μας νεκροί (εργατικές δολοφονίες.. αυτοκτονίες ανθρώπων) και βασανισμένοι από τους μπάτσους αγωνιστές και αγωνίστριες, επιβεβαιώνοντας πως ο αγώνας για την ελευθερία είναι διαρκής!

Ο κοινωνικός πόλεμος που συντελείται σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου και η αντίσταση στις φονικές ορδές των υπηρετών του κεφαλαίου, τιμούν το πνεύμα αυτών που θυσίασαν την ζωή τους για όλους εμάς. Ενάντιοι σε ένα καθεστώς που καταρρέει μέσα από τις ίδιες του τις αντιφάσεις θέλοντας να συμπαρασύρει όλους εμάς, δυναμιτίζουμε τα τελευταία κρατήματά του στην ζωή.

Καθορίζοντας, προγραμματίζοντας και συντονίζοντας τις δράσεις και τους στόχους μας επιτεθόμαστε με κάθε τρόπο σαμποτάροντας τη λειτουργία του μηχανισμού ελέγχου και επιβολής. Απαντάμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει και ανατρέπουμε αυτούς που μας καταδυναστεύουν, οργανώνοντας παράλληλα ένα κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Ο αγώνας συνεχίζεται έως τη νίκη και τη δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...