Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ το 2013»


«Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ το 2013»


58



«Πρέπει να βγει εκτός ευρωζώνης και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», σημείωσε ο γνωστός καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας
Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από τοευρώ το 2013 εξέφρασε ο οικονομολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου SOAS στο Λονδίνο, ΚώσταςΛαπαβίτσας, μιλώντας στο CNBC.
«Θα με εντυπωσίαζε να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης το 2013», τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα τέρας στην Ελλάδα μέσω της οικονομικής κακοδιαχείρισης της κατάστασης χρέους της χώρας και οι εργασίες που γίνονται για τη διάσωση της πιο προβληματικής οικονομίας της Ευρώπης, πιθανότατα θα πάψουν».
Παράλληλα, ο γνωστός καθηγητής σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί την ευρωπειθαρχία. Πρέπει να βγει εκτός ευρωζώνης και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», προσθέτοντας ότι τα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Πρέπει να βάλει την οικονομία της ξανά εντός τροχιάς και τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να το κάνουν», υπογράμμισε, σημειώνοντας τα μέτρα θα οδηγήσουν σε άγρια συρρίκνωση και μακροπρόθεσμη στασιμότητα.

«Θα περίμενα πολιτική και κοινωνική αναταραχή νωρίτερα αντί για αργότερα, εκτός και εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ», σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας, προσθέτοντας ότι το θεμελιώδες πρόβλημα του ελληνικού χρέους και της αποπληρωμής των δισ. ευρώ του χρέους, παραμένουν μέχρι να υπάρξει μια διαγραφή.

«Το χρέος είναι το μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαγραφής. Η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα τέρας με το ελληνικό πρόβλημα χρέους. Η διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, η οποία είναι απολύτως αναγκαία, είναι τώρα πολύ, πολύ πιο περίπλοκη», υπογράμμισε.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...