Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση «Αξίζει η απεργία, προτού φτάσουμε στην κατάσταση Ελλάδας-Πορτογαλίας» λένε τα ισπανικά συνδικάτα!!!!!!!!!!!


Μαδρίτη: «Προτού φτάσουμε στην κατάσταση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, αξίζει τον κόπο να κάνουμε απεργία» δηλώνουν οι επικεφαλής των ισπανικών συνδικάτων εν όψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης ενάντια στη λιτότητα που γονατίζει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», οι Ιγνάθιο Φερνάντεθ και Κάντιδο Μέντεθ ζητούν από τους συμπολίτες τους να λάβουν ενεργά μέρος στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

«Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε γυρίσει σχεδόν 35 χρόνια πίσω. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, η ίδια η πραγματικότητα λέει ότι πρέπει να κάνουμε απεργία», σημειώνουν.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν «ζητάτε πολλά από τον κόσμο με δύο συνεχόμενες απεργίες» σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, οι δύο ηγέτες των μεγαλύτερων συνδικάτων δηλώνουν:

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πριν φτάσουν στο σημείο να γίνουν όπως στην Ελλάδα ή στην Πορτογαλία, αξίζει τον κόπο να απεργήσουμε, να δώσουμε το παρών στις κινητοποιήσεις».

Στην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Εν όψει της κινητοποίησης, η ισπανική CGT δημιούργησε ένα ειδικό βίντεο με τίτλο «Respira» (ανέπνευσε) στο οποίο εμφανίζονται πολίτες-θύματα της οικονομικής κρίσης να μην μπορούν να αναπνεύσουν παγιδευμένοι σε κουκούλες που τους κόβουν την ανάσα.

Στο τέλος του βίντεο το σύνθημα είναι: «στις 14 Νοεμβρίου, η απεργία σου είναι η κραυγή σου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...