Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τάξεις χωρίς δασκάλους στο Χαϊδάρι. Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Δεκάδες κενά στα σχολεία της περιοχής, καθώς και τμήματα με υπεράριθμους μαθητές καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης. Υπεύθυνη θεωρεί την αντικοινωνική και καταστροφική πολιτική των μνημονίων και της Τρόικας.
Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία.

"Σχεδόν στο μέσον της σχολικής χρονιάς και στα σχολεία της πόλης μας, όπως και στα σχολεία ολόκληρης της χώρας, υπάρχουν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών πολλών ειδικοτήτων ακόμα και δασκάλων. Επίσης υπάρχουν πολλά υπεράριθμα τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και διαταράσσει το ομαλό παιδαγωγικό κλίμα.
Τα σχολεία ακόμα και σήμερα αδυνατούν να συντάξουν κανονικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η καθημερινή λειτουργία τους.
Κάθε δικαιολογημένη απουσία (άδειες κύησης κλπ.) εκπαιδευτικού δεν καλύπτεται έγκαιρα ή δεν καλύπτεται καθόλου.
Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις μας προς τις προϊστάμενες αρχές η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και τα κενά θα καλυφθούν με τον εξορθολογισμό του υπάρχοντος προσωπικού,που κάποτε θα γίνει.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή μας υπάρχουν δεκάδες κενά όλων των ειδικοτήτων καθώς και 17 κενά δασκάλων και 8 κενά νηπιαγωγών. Για τα κενά αυτά διατέθηκαν πρόσφατα μόλις 4 δάσκαλοι και 2 νηπιαγωγοίκάτι που σημαίνει ότι 13 τμήματα μένουν χωρίς δάσκαλο και 6 τμήματα νηπιαγωγείου συνεχίζουν να μη λειτουργούν.
Η αδυναμία του κράτους να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση οδηγεί τη δημόσια Παιδεία στα όριά της.
Η πολιτική των μνημονίων,της φορολεηλασίας και των περικοπών οδηγεί την ίδια την κοινωνία στη χρεοκοπία και τις δομές του κράτους στη διάλυση.
Σε εποχές σοβαρής κρίσης όπως είναι η σημερινή, η απαξίωση του δημόσιου σχολείου και της Δημόσιας Εκπαίδευσης απειλεί να μετατρέψει μια οικονομική κρίση σε κοινωνική καταστροφή.
Η απαξίωση του δημόσιου σχολείου θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας που είναι τα παιδιά.
HΓενική Συνέλευση των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου καταγγέλλει ομόφωνα την αντικοινωνική και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα.
Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς της Εκπαίδευσης θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων.
Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν θύματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που αφήνει γονείς άνεργους, οικογένειες χωρίς φαγητό και παιδιά χωρίς δασκάλους.

Χαϊδάρι 28-11-2012".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...