Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Φως στην ακρη του τουνελ και υποσχεση απο τη διοκηση της ΔΕΗ για τις ευπαθεις κοινωνικες ομαδες που πληττονται απο τις διακοπες ρευματος, στη συναντηση της ''ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ'' με τη συμμετοχη και αλλων οργανωσεων και κινηματων!!!








Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κινητοποίηση πού διοργάνωσε ή ''ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ'' έξω από τη ΔΕΗ και η συνάντηση αντιπροσωπείας κινήσεων και οργανώσεων με εκπροσώπους της επιχείρησης. Αποκαλυπτικά όσα ειπώθηκαν στη σχετική συζήτηση, υπόσχεση για ταχύτερη επίλυση ζητημάτων με τις διακοπές ρεύματος

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε το πρωί στο κάλεσμα για διαμαρτυρία ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ,  έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στην Χαλκοκονδύλη, με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων (από την Κίνηση ενάντια στις διακοπές ρεύματος, τό κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α,την Ανοιχτή Πόλη,  τους Πολίτες ενάντια στα χαράτσια, τ'ο κίνημα 3-ΔΕΝ, τους Δικηγόρους ενάντια στα χαράτσια, επιτροπές και συνελεύσεις από διάφορες γειτονιές, και με την παρουσία και στήριξη της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ) συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΔΕΗ. Από την επιχείρηση παρευρέθηκαν οι Κ. Θέος (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος), Κ. Στεργιώτης (διεύθυνση επικοινωνίας), Ουρανία Αικατερινάρη (αναπλ. Διευθύνουσα Σύμβουλος), Β. Παπαζογλου (διευθυντής γρ. προέδρου) μαζί με άλλα στελέχη της ΔΕΗ.

Στη συζήτηση που κράτησε κάμποση ώρα, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το χαράτσι, τις διακοπές ρεύματος, ιδίως σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την τιμή του ρεύματος, την πολιτική της ΔΕΗ κ.ά. Η τακτική βέβαια από πλευράς εκπροσώπων ΔΕΗ ήταν να επικαλούνται μόνιμα τη λήψη εντολών από την κυβέρνηση, ότι τηρούν τους νόμους χωρίς να έχουν άλλα περιθώρια - κάτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους νομικούς της αντιπροσωπείας, ιδίως σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος και άλλες πρακτικές της επιχείρησης.

Ετσι, έγινε κατορθωτό να αποσπασθεί η υπόσχεση από πλευράς ΔΕΗ ότι, πολύ σύντομα, θα ανοιχτεί ''δίαυλος  άμεσης επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία'' της επιχείρησης για περιπτώσεις που απειλείται διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά επειδή τα τοπικά γραφεία επικαλούνται άγνοια διατάξεων ή γραφειοκρατικά κωλύματα κ.λπ. - η σχετική πίεση από πλευράς κινήσεων και οργανώσεων βεβαίως θα συνεχιστεί ώστε να μη μείνει απλώς υπόσχεση.
Από τη συζήτηση προέκυψαν δυο ακόμα  εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Υπάρχουν μεγάλοι καταναλωτές με χρέη εκατομμυρίων  ευρώ στους οποίους κανονικά θα έπρεπε να έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος. Αλλά οι σχετικές κινήσεις της ΔΕΗ μπλοκάρονται από τη ΡΑΕ για... "αναπτυξιακούς λόγους" καθώς πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις ή βιομηχανικές μονάδες.

  • Το πιο σκανδαλώδες ακόμα  είναι ότι η ΔΕΗ υποχρεούται να αγοράζει πλέον του 35% του ρεύματος που παρέχει, από ιδιώτες παραγωγούς (βιομηχανίες κ.λπ.) σε πολύ υψηλές τιμές και κατόπιν να το μεταπουλά στους ίδιους σε πολύ χαμηλότερες τιμές, και να φορτώνεται έτσι όλη τη σχετική οικονομική ζημιά. 
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκτός από τις κινήσεις και οργανώσεις που αναφέρονται παραπάνω, έδωσαν ακόμα το παρών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Β. Διαμαντόπουλος, Θ. Πετράκος, Ευ. Ουζουνίδου, και αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης με επικεφαλής την Ελένη Πορτάλιου.
                                                                                                                                                                               Η ''κίνηση πολιτών ενάντια στίς διακοπές ρεύματος'', θά συνεχίσει τίς παρεμβάσεις ουσίας όπως ή σημερινή, προσδοκώντας στή τελική επίλυση τών υπαρκτών προβλημάτων πού αντιμετωπίζουν σήμερα τά νοικοκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...