Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Άγγελος Τσιγκρής: «Ο Άρειος Πάγος στο πλευρό της κοινωνίας για το χαράτσι της ΔΕΗ…»

Ο Αχαιός δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Άρειος Πάγος έκρινε χθες ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων, απορρίπτοντας την αίτηση αναστολής του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε ζητήσει -προ ημερών- με επιστολή του προς τη ΔΕΗ να παραμείνει στους λογαριασμούς το χαράτσι, για λόγους δημοσίου συμφέροντος!

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στον υπουργό Οικονομικών πως η παρότρυνσή του σε μη συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις, συνιστά ποινικό αδίκημα. Χαρακτηρίζει μάλιστα απαράδεκτη την ενέργεια αυτή η οποία, όπως αναφέρει δεν συνάδει με την εικόνα μιας συντεταγμένης ευνομούμενης πολιτείας.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ’ αριθ. 1101/2012 απόφασή του, έχει ήδη κρίνει ως παράνομη την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η απόφαση ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες, κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή και δεν απαιτείται η τελεσιδικία της.
Η επιβολή του “ειδικού τέλους ακινήτων”, που στην ουσία αποτελεί νέο φόρο, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες δικαίου που πηγάζουν από το Σύνταγμα, αλλά και διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πρόκειται για αντισυνταγματικό φόρο, που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία και τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου μας.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της νομιμότητας του ειδικού τέλους ακινήτων θα λυθεί από τη Δικαιοσύνη και ο υπουργός Οικονομικών έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...