Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΤ εναντίον εμποροϋπαλλήλων (Βίντεο)


Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΤ εναντίον εμποροϋπαλλήλων (Βίντεο)

Παρά την συνεχή βροχή –κάτι που σχολιάστηκε εύστοχα με το σύνθημα «Κάθε Κυριακή να έχουμε βροχή να μην πατάει άνθρωπος ποτέ σε μαγαζί»- οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν πορείες στους περισσότερους εμπορικούς δρόμους για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, που θέλει τους εργάτες να γίνουν είλωτες των αφεντικών.

Με συνθήματα όπως «ποτέ δουλειά την Κυριακή μη σώσουμε και γίνουμε ανταγωνιστικοί και «την Κυριακή να πάνε για δουλειά, οι υπουργοί οι Μπάτσοι και τ' αφεντικά» πραγματοποίησαν σήμερα 24ωρη απεργία αντιδρώντας στις κυβερνητικές προθέσεις να απελευθερωθεί το εργασιακό ωράριο την Κυριακή.

Οι δυνάμεις καταστολής «περιφρούρησαν» την πορεία με τον τρόπο που ξέρουν –όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- ενώ με σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων υπογραμμίζει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...