Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Μέτρα κατά εισιτηριοδιαφυγής


Από την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει η διάθεση της δεσμίδας των έντεκα εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών εκ των οποίων το ένα θα διατίθεται δωρεάν και θα είναι διαφορετικού χρώματος από τα υπόλοιπα που πωλούνται κανονικά.

Μέτρα κατά εισιτηριοδιαφυγής
Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που λαμβάνει ο ΟΑΣΑ προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο υπολογίζεται ότι κοστίζει σήμερα στον Οργανισμό από 25 έως 37,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι πρωτοβουλίες για ειδικές εκπτώσεις στους κατόχους των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Επιπλέον από τον Ιανουάριο τα βεβαιωμένα πρόστιμα για εισιτήρια θα μπορούν να πληρωθούν από τους παραβάτες με έκπτωση 50% εάν η πληρωμή γίνει άμεσα ή σε διάστημα δέκα ημερών από την ημέρα που σημειώθηκε η παράβαση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αυτό θα συντελέσει ώστε οι έλεγχοι να λειτουργούν προληπτικά ωθώντας τους επιβάτες να ακυρώνουν εισιτήριο για τις διαδρομές τους.
Μέτρα κατά εισιτηριοδιαφυγής
Την ίδια στιγμή θα ενταθούν και οι έλεγχοι κατά της λαθρεπιβίβασης τόσο στα οδικά όσο και στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Ετσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου και του ΟΑΣΑ, θα επισπευσθούν οι εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων από τις συγκοινωνιακές εταιρείες από τα γραφεία στους κλάδους της έκδοσης και του ελέγχου εισιτηρίων. Στόχος είναι ο αριθμός των ελεγκτών κομίστρου να φτάσει τους 120-150 στις σταθερές συγκοινωνίες και τους 120 σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους ήταν ιδιαίτερα θετικά, καθώς ο περασμένος Οκτώβριος ήταν ο πρώτος μήνας που σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 12%.
Αντιστοίχως, τον Νοέμβριο η αύξηση πωλήσεων υπολογίζεται κατά 4,7% εάν αφαιρεθούν οι έξι 24ωρες απεργίες που έγιναν σε μέρες αιχμής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάστημα 10 εβδομάδων ελέγχου βεβαιώθηκαν 10.295 πρόστιμα συνολικής αξίας περίπου 815.000 ευρώ.
Παράλληλα με τους ελέγχους, προχωρεί και η διαδικασία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, στην οποία εντάσσεται και η τοποθέτηση συστήματος με μπάρες στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...