Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το αδιαχώρητο για μαζικές καταθέσεις πινακίδων!!!!!! 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ...."ΠΑΡΚΑΡΑΝ" ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ....ΕΦΟΡΙΕΣ!!!!


Το αδιαχώρητο έγινε την Πέμπτη στις εφορίες όλης της χώρας, με χιλιάδες πολίτες να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, λίγα 24ωρα πριν λήξει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Από την ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, έχουν τυπωθεί περίπου 5. εκατ. ειδοποιητήρια πληρωμής,
ωστόσο έχουν εξοφληθεί μόλις τα μισά.
Την περσινή χρονιά και έως τις αρχές του 2012 είχαν κατατεθεί περισσότερες από 365.000 πινακίδες οχημάτων. Φέτος, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, οι καταθέσεις πινακίδων έχουν αυξηθεί κατά 15%.
Η μαζική κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στις εφορίες τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης μείωσε τα έσοδα του Δημοσίου, καθώς από τα 1,590 δισ. ευρώ του 2010 συρρικνώθηκαν στα 1,116 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ το...τρέχον έτος αναμένεται να εισπραχθεί το ποσό των 1,250 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα «Νέα», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει -μέχρι χθες- 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, εξι στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Όσον αφορά στις εισπράξεις, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι συνολικές πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,250 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι τέσσερις στους δέκα, ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ανάκτησης κωδικού πληρωμής τελών κυκλοφορίας και μέσω κινητών τηλεφώνων με σύστημα Android. Όσοι χρήστες έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζά τους, μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.
(Υ.Γ    ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ....ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΑ....ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ.....ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ)!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...