Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Η ιστορια θα ειναι αυτη που θα μας κρινει ολους και ελπιζω οι ιστορικοι του μελλοντος, να ειναι αυστηροι μαζι μας, για να αποτρεψουν στο μελλον να εξελιχτουν παρομοιες καταστασεις στο τοπο μας αλλα και αν εξελιχθουν, οι τοτε πρωταγωνιστες να ξερουν πως να τις σταματησουν

Πως τα φερνει η μοιρα και οι καταστασεις και σε κανουν να νοιωθεις ενοχες και να προβληματιζεσαι για το αν το αυτονοητο που εσυ κανεις ειναι και το σωστο.
Ειναι πραγματι ενας πολυ μεγαλος προβληματισμος για μενα προσωπικα, αλλα και σαν πολιτικη και κοινωνικη θεωρια, το κατα ποσο ''ωφελει'' μακροπροθεσμα την κοινωνια αυτη η πρωτογνωρη ''καταιγιδα'' αλληλεγγυης που εξαπλωνεται στη χωρα το τελευταιο διαστημα με ''πρωταγωνιστες'' τις δυναμεις της ευρυτερης αριστερας και που εχει ως στοχο την ''ομαλοτερη προσαρμογη'' των ασθενεστερων κοινωνικων ομαδων που δοκιμαζονται στις σημερινες συνθηκες.
Ταπεινη μου γνωμη και συμπερασμα, ειναι πως και μονο που αναφερομαστε σε ''ομαλη προσαρμογη'' στη δυστυχια αυτο συνιστα λαθος και ''συνενοχη'' στη προσπαθεια νοιμοποιησης και εγκαθιδρυσης του χαους που προκαλει η συνεχιζομενη εξαθλιωση των Ελληνων πολιτων.
Αυτο βεβαια, ειναι ενα συμπερασμα, αποτελεσμα μιας ''ψυχρης'' ρεαλιστικης προσεγγισης, που βγαινει αβιαστα σε πρωτη αναγνωση και νομιζω οτι αντικειμενικα εναι σωστο.
Ομως, αν μια κοινωνια βασιζοταν πανω σε υποθεσεις εργασιας και συμπερασματα που εξαγοταν, με βαση το ''ζυγισμα'' και τα μακροπροθεσμα ωφελη η χασουρες που μπορει να εχει καποια κινηση, τοτε προφανως, θα επικρατουσε το απολυτο χαος και θα εξελισσοταν σε ζουγκλα και εξηγουμαι....
Φανταστειτε λοιπον με την ιδια ψχρη και απανθρωπη λογικη που λειτουργει η κυβερνηση των υποτακτικων τεχνοκρατων και δοσιλογων να λειτουργουσε ολη η κοινωνια.
Φανταστειτε ολοι οσοι παλευουν σημερα δημιουργωντας ομαδες αλληλεγγυης και φροντιδας για τα ''θυματα του πολεμου'' που μας εχουν κηρυξει οι δυναμεις της συντηρησης και της πλουτοκρατιας, να ''εβαζαν κατω'' χαρτι κα μολυβι και εβγαζαν οφελη και ζημιες, εκαναν δηλαδη ''ισολογισμους'' πανω στο ανημπορο να αντιδρασει ''σωμα'' της κοινωνιας.
Φανταστειτε ολοι μας, να λειτουργουσαμε με τους κανονες και τη ''λογικη'' του βενιζελου, του παπανδρεου, του παπακωνστατινου, του σαμαρα, του στουρναρα, το αδωνη και του βοριδη.
Φανταστειτε η λογικη ολων μας, να ειχε βαση τη ''λογικη'' των αριθμων, να ειχε ως γνωμονα μονο, τις ''εντολες'' καποιων μηχανισμων, η μικροκομματικες σκοπιμοτητες και οφελη, παραμεριζοντας την ανθρωπινη υποσταση, την αξιοπρεπεια και τη περηφανεια ενος ολοκληρου λαου.
Για παραδειγμα, το αποτελεσμα του αναλγητου, απανθρωπου και τεχνοκρατικου ''χειρισμου'' της καταστασης μεχρι τωρα την βλεπουμε, την ζουμε στο πετσι μας και θα την νοιωσουμε ακομη περισσοτερο αν εξακολουθησουμε να την ανεχομαστε και να μην αντιδραμε.
Ειναι μια ψυχρη λογιστικη τακτικη, που συνθλιβει τα παντα αδιαφορωντας για τις συνεπειες και τα θυματα που αφηνει καθημερινα πισω της, ειναι δηλαδη η επιτομη της απανθρωπιας και ο προθαλαμος της υλοποιησης των σχεδιων για παγκοσμια διακυβερνηση, με γνωμονα το κερδος και την χειραγωγηση των  λαων, μεσω της απολυτης εξαθλιωσης και ταπεινωσης.
Το διλλημα λοιπον ειναι τεραστιο.
Απο τη μια, μια ομαδα τεχνοκρατων που υλοποιει απαρεκλιτα και ψυχρα, ενα σχεδιο που δεν εχει πολλες αναγνωσεις, ενα σχεδιο ''καθαρο'' εξοντωτικο, εφιαλτικο για το λαο και τη χωρα, ενα σχεδιο ''εκκαθαρισης'' και επαναφορας μας στο μεσαιωνα.
Μια ομαδα που δεν εχει αναστολες σε οτι κανει, προχωροντας ακαθεκτη, με μοναδικο της αντιπαλο.......το χρονο μεσα στον οποιο  θα πετυχει το σκοπο της.
Απο την αλλη εμεις, που εχουμε να διαλεξουμε, οχι ποιο ειναι το σωστο, αλλα τι εχει προτεραιοτητα.
Αν ''διαλεγαμε'' με τη ψυχρη λογικη, με τη λογικη οτι με οσα γινονται απο κοινωνικο αυτοματισμο με τις δομες αλληλεγγυης, με τα συσσιτια, με τη διανομη ρουχων και φαρμακων και γενικα την ''ελαφρυνση'' της δυστυχιας και του πονου, τοτε σιγουρα, η ''ανατροπη'' αυτης της καταστασης θα ''μετραγε'' λιγοτερο χρονο, αφου θα πονταραμε στο ''κερδος'' απο την προσδοκωμενη κοινωνικη αναταραχη και εξεγερση λογωτης'' ολοσχερους'' εξαθλιωσης.
Εχουμε ομως διαλεξει τον εντελως αντιθετο δρομο, το δρομο της ανθρωπιας, της αλληλεγγυης, της προσφορας απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
Δεν μας αλλαξαν οι καταστασεις.
Εξακολουθουμε να διαλεγουμε, οχι τη ψυχρη λογικη της ανταποδοτικης καρτερικοτητας, αλλα τη λογικη των απλων ανθρωπων της κοινωνιας, των ανθρωπων που περα απο οποιαδηποτε αλλη λογικη, βαζουν τη λογικη της ανθρωπινης υποστασης και οχι της ζουγκλας και των θηριων.
Ισως αυτο σε βαθος χρονου, να αποδειχτει λαθος.
Ισως θα επρεπε και εμεις να προσαρμοσουμε τις κινησεις μας συμφωνα με τη λογικη που λεει οτι οταν  αποδεχεσαι μια κατασταση συντηρωντας την, τοτε την ''νομιμοποιεις'' και δεν εχεις πολλες πιθανοτητες να απαλλαγεις απο αυτη.
Εγω προσωπικα, εχω πολλες αμφιβολιες για τις προτεραιοτητες που εχουμε θεσει και τις μορφες ΄΄δρασης' σε σχεση με την επιδιωκωμενη ανατροπη.
Ομως στη ζωη, δυσυχως η ευτυχως, δεν λειτουργεις παντα με τη ψυχρη λογικη και ισως αυτο να ειναι που κραταει καπως τις ισορροπιες.
Η ιστορια θα ειναι αυτη που θα γραψει αν πραξαμε σωστα, η λαθος.
Η ιστορια θα ειναι αυτη που θα μας κρινει ολους και ελπιζω οι ιστορικοι του μελλοντος, να ειναι αυστηροι μαζι μας, για να αποτρεψουν στο μελλον να εξελιχτουν παρομοιες καταστασεις στο τοπο μας αλλα και αν εξελιχθουν, οι τοτε πρωταγωνιστες να ξερουν πως να τις σταματησουν.
Τασος Καραγιωργος
μελος του κινηματος  ''ΑΛ.ΑΝΥ.Α'' αδεσμευτοι μαχητες των δρομων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...