Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΗ: Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο


ΔΕΗ: Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Ημερομηνία: 28/01/2013
Διαδικασίες και κριτήρια

Μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ΔΕΗ παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε: 

- Άτομα με χαμηλό εισόδημα 
- Τρίτεκνους 
- Μακροχρόνια άνεργους 
- Άτομα με αναπηρία και σε 
- Άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον Μηχανική υποστήριξη 

Εύκολα και γρήγορα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας dei.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΚΟΤ, καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. 

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς: Δευτέρα έως Παρασκευή : 7πμ-10μμ και Σάββατο : 7πμ- 3μμ 

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι: 

1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι). 

3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον Μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν-δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι. 

Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων. 

Αναλυτικά οι όροι και προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όπως και πίνακας χρήσιμων ερωτήσεων και απαντήσεων παρέχονται στη διεύθυνση εδώ


Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...