Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ!!!! H ΚΑΤΑΠΤΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ''indymedia'' ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ''ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ'' ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Σταματόπουλος, πρόεδρος ΣΕΛΜΑ (μετρό): "Όλοι μαζί, χρυσαυγίτες, αριστεροί, δεξιοί..."
από συγκ@τοικος 5:51, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013
Σταματόπουλος, πρόεδρος ΣΕΛΜΑ (μετρό): «Όλοι μαζί, χρυσαυγίτες, αριστεροί, δεξιοί, να διώξουμε τους προδότες και το μνημόνιο». Επειδή μερικά πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να κάνουμε πως δεν υπάρχουν, επειδή η μνήμη δεν είναι σκουπίδι και οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες δεν καθορίζονται από μία απεργιακή κινητοποίηση, μεγαλύτερη σοβαρότητα και στο ιντιμίντια και στις ομάδες, συλλογικότητες, άτομα που σπεύδουν να συμπαρασταθούν στους "ταξικούς τους συμμάχους".

Σταματόπουλος, πρόεδρος ΣΕΛΜΑ (μετρό): «Όλοι μαζί, χρυσαυγίτες, αριστεροί, δεξιοί, να διώξουμε τους προδότες και το μνημόνιο».
Τις μέρες που φασίστες και χουντονυκοκυραίοι έκαναν πογκρόμ κάτω από την πλατεία Αμερικής, τις μέρες που χρυσαυγίτες μαχαίρωναν μετανάστες και έσπαγαν τα μαγαζιά τους, τις μέρες που αντιφασίστες και αντιφασίστριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας οργάνωναν συγκεντρώσεις, πορείες και παρεμβάσεις στην περιοχή, για να «τσακίσουν τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», τι έκανε και τι έλεγε ο κύριος Σταματόπουλος, ο «Τσε» των εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, εκπροσωπώντας το σωματείο του και όχι διατυπώντας προσωπικές απόψεις; Τότε που ο χρόνος ήταν «ανύποπτος», τότε δηλαδή που η αλήθεια του πολιτικού λόγου και της πρακτικής του, του ιδίου και των συναδέλφων του, δεν μπορούσε να κρυφτεί;
Εμφανιζόταν σε εκπομπές του κολλητού του «Στέφανου» (Χίου), τον οποίο επαινούσε για την «αγωνιστική» του στάση, παρέα πάντα με διάφορα φασιστικά περιττώματα, συζητούσε «πολιτισμένα» με τον χρυσαυγίτη Παππά και όλα τα υπόλοιπα αποβράσματα, ξεχώριζε τους «καλούς και νόμιμους» μετανάστες από τους λαθρομετανάστες της Κυψέλης, αγωνιούσε για την «εισιτηροδιαφυγή», σιωπούσε για τις μαλακίες που λέγονταν για το Indymedia, επαναλάμβανε πως πάνω απ' όλα είναι η εθνική ενότητα για να «αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό και τους προδότες» και πολλά άλλα.
Ο Σταματόπουλος, ο οποίος διόλου τυχαία μεταπήδησε από την πασκε στην ανταρσυα, με την οποία ήταν επίσης υποψήφιος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε συνδικαλιστής, που «μπορεί να λέει ό,τι θέλει, σημασία έχει ο αγώνας». Είναι πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (1.050 μέλη), ενός από τα 6 συνολικά σωματεία που υπάρχουν στο μετρό, ηγείται της απεργίας, την επηρεάζει ουσιαστικά δηλαδή, το σωματείο που τον έχει ψηφίσει ως πρόεδρο και που κήρυξε την απεργία δεν είναι αντιιεραρχική συλλογικότητα όπου "υπάρχει κι αυτός, αλλά υπάρχουν κι άλλοι", είναι συντεχνιακό ιεραρχικό σωματείο. Και, επιπλέον, αυτό το σωματείο, που τώρα καλεί σε ταξική πανστρατιά, ποτέ δεν εξέφρασε τη διαφωνία του με όσα έχει πει ο πρόεδρός του.
Δείτε όλη την εκπομπή, αν αντέχετε όλο αυτό το φασιστικό εμετό, στο extra 3, στις 27/9/2012:
http://www.youtube.com/watch?v=JUsSBgNXO4w
Ενδεικτικά. Στο 00.13.00: «‘Οσοι είναι στο δρόμο και αγωνίζονται είναι συντρόφια. Όσοι κρύβονται είναι προδότες».
Στο 01.18.00 «μπορεί να πει και σύντροφο», τον Παππά, όπως λέει χαμογελώντας.
Στο 01.59.00: Σταματόπουλος: «Είμαστε σε πόλεμο. Και στον πόλεμο δεν πάνε ούτε οι δεξιοί, ούτε οι αριστεροί, ούτε οι χρυσαυγίτες, ούτε οι ακροαριστεροί να πολεμήσουν. Πρέπει όλοι να κατέβουμε στο δρόμο ενωμένοι, να πετάξουμε χρώματα και κόμματα, όλοι ενωμένοι να διώξουμε τον εχθρό. Δεν υπάρχει άλλη λύση». Παππάς: «Μόνο με τη γαλανόλευκη. Μαζί σας».


Κι άλλη, «αγωνιστική» εμφάνιση Σταματόπουλου, στις 6/7/2012:
http://www.youtube.com/watch?v=PzG_kY97y2g
Στο 00.43.00 και μετά, για τον «πόλεμο», τους «προδότες που μας πούλησαν στους γερμανούς».
Στο 1.00.00 μάχεται «και για τους αστυνομικούς», για να μη μειωθούν και οι δικοί τους μισθοί, όπως λέει ο Χίος, με την αγωγή που έχει καταθέσει.
Στο 1.43.00 για την «εισιτηροδιαφυγή», τους «λαθρομετανάστες», κ.ά.
Όλα τα παραπάνω γράφονται πολύ βιαστικά και αποσπασματικά. Μένουν πολλά ακόμη να ειπωθούν και να σχολιαστούν. Ωστόσο:
Από πότε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Από πότε για να μην περάσουν τα οικονομικά μέτρα είμαστε όλοι μαζί; Από πότε η οικονομία σαρώνει αξίες, αρχές και αξιοπρέπειες του αντιεξουσιαστικού χώρου; Από πότε «υπεράνω όλων τα φράγκα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...