Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Νέα μπλόκα στήνουν οι αγρότες.....


Στη δημιουργία νέων μπλόκων και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων προχωρούν οι αγρότες ως απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες. Την Κυριακή θα μεταβούν στον κόμβο της Νίκαιας, όπου πρόκειται να γίνει πανελλαδική συγκέντρωσή τους, με στόχο να αποφασιστεί από κοινού το τι μέλλει γενέσθαι .

Νέα μπλόκα στήνουν οι αγρότες
Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι Σερραίοι αγρότες που βρίσκονται από τη Δευτέρα το πρωί στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα.
Το παρών στο μπλόκο των Σερραίων αγροτών έδωσαν το μεσημέρι εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία, με σκοπό να καλέσουν τους Σερραίους αγρότες να συμμετάσχουν στην μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Λάρισα.
Σερραίοι και Θεσσαλοί αγρότες πραγματοποίησαν σύσκεψη με θέμα τα κοινά αιτήματα που τους απασχολούν και αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ μετά τη σύσκεψη έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης για δέκα λεπτά, κάτω από την επίβλεψη μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
«Ο αγώνας είναι κοινός από όλα τα μέτωπα των αγροτών», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μακούδας, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις της κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα είπε: «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει, μας δίνει μια χούφτα καλαμπόκι και ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ».
Οι Σερραίοι αγρότες, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στον Προμαχώνα και στο πιθανό κλείσιμο των συνόρων με την Βουλγαρία, μετά τη σύσκεψη με τους Λαρισαίους αγρότες αποφάσισαν να παραστούν την Κυριακή στη Λάρισα, ενώ την ίδια ώρα το κομβόι των παρατεταγμένων τρακτέρ ενισχύεται καθημερινά.
Εξάλλου, παρόντες στο μπλόκο του Πλαταμώνα, ήταν οι Σερραίοι αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλλίων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης του Αγροτικού Κινήματος.
Στο Νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες σε διάφορες περιοχές μετρούν τις δυνάμεις τους, ενημερώνουν τους αγρότες και δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις, ενώ στη Θεσσαλία οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης.
Μπλόκα έχουν στήσει στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως.
Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.
Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
Στο Νομό Ημαθίας, παραμένει το μπλόκο που έχει στηθεί τις τελευταίες 17 ημέρες και σήμερα το πρωί στο χώρο βρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες, τη στιγμή μάλιστα που αν ήθελε θα μπορούσε να δώσει λύση σε κάποια από τα ζητήματα που θέτουν ως αιτήματα. Αντιθέτως όμως, όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προσπαθεί να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς σύγκρουσης μεταξύ των πολιτών, κάτι που όπως πρόσθεσε δεν θα το καταφέρει, αφού οι αγρότες διαμαρτύρονται χωρίς ωστόσο να κλείνουν τους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...