Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τα πρακτικά της ανοικτής συνέλευσης των συλλογικοτήτων που έγινε στις 3/3/2013 στα γραφεία της ΟΛΜΕ.‏


Τα πρακτικά της ανοικτής συνέλευσης των συλλογικοτήτων που έγινε στις 3/3/2013 στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Α. Παρευρέθηκαν οι παρακάτω συλλογικότητες:

ΑΛληλεγγύη- ΑΝΥπακοή-Ανατροπή ΑΛ.ΑΝΥ.Α.,
Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια,
Ανοικτή Συνέλευση Περάματος
Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης, Μουσείου
Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω»
Επιτροπή Αμαρουσίου Δεν πληρώνω
Επιτροπή αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη
Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας,  
Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων-Περισσού,       
Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού- Σεπολίων- Ακαδημίας Πλάτωνος                                                                       
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης, 
Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Δύναμη Ανατροπής Σαλαμίνας 
Ομάδα Αλληλεγγύης Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου
Πρωτοβουλία Κατοίκων ενάντια στα χαράτσια Ραφήνας – Πικερμίου
Νέος Κόσμος
Κηφισσιά
Πρωτοβουλία κατά του ΕΥΡΩ και της Ε.Ε.

Ειδοποίησαν ότι δεν μπορούν να παραστούν οι συνελεύσεις από:
Ανοικτή Συνέλευση Καματερού
Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στα χαράτσια Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων
Πρωτοβουλία Ιλίου αντίστασης και αλληλεγγύης.   

Β. Συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
1. Εκτίμηση για τη συνάντηση της προηγούμενης Κυριακής 24/2 στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
2. Δημιουργία ιστοσελίδας και ημερολογίου δράσεων για τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον μήνα Απρίλιο
3. Σύνταξη ψηφίσματος για τα μεταλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής
4. Σύνταξη κειμένου που θα διανέμεται και θα αναφέρεται στους λόγους της άρνησης πληρωμών.
5. Σύνταξη κειμένου καλέσματος στις δράσεις για τη Στάση Πληρωμών προς άλλους φορείς, σωματεία, ομοσπονδίες, συλλογικότητες
6. Σχεδίαση και παραγωγή της αφίσας για τη Στάση Πληρωμών
7. Τρόποι και δράσεις και προπαγάνδισης της Στάσης Πληρωμών μέσα στον Μάρτιο

Γ. Επ' αυτών των θεμάτων οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων ήταν:
Για το 1.

Όσον αφορά την διαδικασία θεωρήθηκε επιτυχημένη, παραγωγική και προχώρημα στο συντονισμό μας. Όσον αφορά την επιτυχία της προσέλευσης ειπώθηκε ότι ήρθαν όσοι στον ένα ή τον άλλο βαθμό έχουν πάρει μέχρι τώρα μέρος στις διαδικασίες συντονισμού μας (από 20 περιοχές της Αττικής, 2 κεντρικές συλλογικότητες) και 8 εργατικές συλλογικότητες, παρότι περιμέναμε περισσότερη συμμετοχή.  Διατυπώθηκαν ενστάσεις για την προβολή διαφανειών και για την παρουσία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τις επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Από το Βύρωνα ειπώθηκε ότι είχαμε συμφωνήσει από τις 18/2 ότι θα υπάρχει μικρό άνοιγμα με παρουσίαση των μέχρι τώρα κοινών δράσεων και το πώς λειτουργούμε. Επίσης ότι είχαμε συμφωνήσει ότι η διαδικασία είναι ανοικτή και καλούμε και τους εργατικούς φορείς και ειδικά τους εργαζόμενους σε ΔΟΥ, ΔΕΗ, Τράπεζες. 

Για το 2.
Παρότι προτάθηκε στη συνέλευση να δημιουργηθεί ημερολόγιο δράσεων των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο συντονισμό και έχει δημιουργηθεί η βάση, ακούστηκε πως το Κινηματόραμα (σαν ημερολόγιο δράσεων) καλύπτει γενικώς τις ανάγκες κοινοποίησης των δράσεων των συλλογικοτήτων. Για την ιστοσελίδα συμφωνήσαμε πως πρέπει να γίνει και ήδη ανέλαβαν το στήσιμο οι επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στην ιστοσελίδα θα αναφέρεται κάθε συλλογικότητα με τα πλήρη στοιχεία της. Δεν έγινε περαιτέρω συζήτηση για τη λειτουργία της. 
Για το 3.
Από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων θα συνταχθεί ένα αρχικό κείμενο και θα σταλλεί στις συλλογικότητες που συμμετείχαν στη συνέλευση για διαβούλευση-τροποποίηση.

Για το 4.
Ορίσθηκε ανοικτή ομάδα εργασίας που θα συντάξει ένα κείμενο μέσα στη βδομάδα και το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντησή μας την Κυριακή 10/3. Μέχρι τώρα δήλωσαν συμμετοχή από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων, την Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα, Πρωτοβουλία Κατοίκων ενάντια στα χαράτσια Ραφήνας – Πικερμίου, την Ανοικτή Συνέλευση Περάματος και την Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας. 
Τονίσθηκε η ανάγκη να δοθεί έμφαση και στο θέμα των κατασχέσεων από Τράπεζες αλλά και Εφορία. 

Για το 5.
 Από την Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια προτάθηκε το κείμενο καλέσματος προς άλλους φορείς, συλλογικότητες, σωματεία, ομοσπονδίες για την ανακήρυξη του Απρίλη σε μήνα Λαϊκής Στάσης Πληρωμών θα προωθηθεί σε άλλες συλλογικότητες
Για το 6.
Από τις Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω» προτάθηκαν δύο σχέδια αφίσας. Επιλέχθηκε το ένα στο οποίο θα γίνουν εικαστικές παρεμβάσεις και θα αποτυπωθούν κάποια επιπλέον μηνύματα για το θέμα των κατασχέσεων καθώς και για τα θέματα της περικοπής των εργασιακών δικαιωμάτων, της ανεργίας και της καταστολής. Επίσης αποφασίσθηκε πως θα μπεί ο χαρακτηρισμός Προειδοποιητική στη Στάση Πληρωμών.
 Τη  διαμόρφωση της αφίσας θα κάνουν οι Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω», την οποία και θα κοινοποιήσουν διαδικτυακά μέσα στη βδομάδα προκειμένου να καταληχτεί και να προχωρήσουμε στην εκτύπωσή της. Προτάθηκε να τυπωθούν 10.000 αφίσες που θα καλύψουν τις ανάγκες των γειτονιών και του Κέντρου της Αθήνας. Για το Κέντρο αναζητείται τρόπος υποστήριξης της αφισοκόλλησης από όλες τις γειτονιές. Ήδη ο Βύρωνας έχει πάρει μια προσφορά από τυπογραφείο για εκτύπωση μαζί με το φιλμ 10.000 50Χ70 έγχρωμων με 540 ευρώ. 
Για το 7.
 Πέρα από την αφίσα, τα έντυπα  και την ανάγκη δημιουργίας ιστολογίου (θέμα 2) τονίσθηκαν τα εξής:
-Εκτύπωση αυτοκόλλητου με λογότυπο τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας της.
-Δημιουργία μόνιμων για την περίοδο έως και τον Απρίλη ομάδων εργασίας (ομάδα επικοινωνίας, επαφών με συνδικάτα και φορείς).
-Δράσεις ζύμωσης και προπαγάνδισης σε κάθε γειτονιά. 
-Συνέχιση των δράσεων στις εφορίες με έμφαση στις τελευταίες μέρες του μήνα Μάρτη.
-Συμμετοχή στις δράσεις διαμαρτυρίας κατά τις παρελάσεις στις 25ης Μάρτη.
-Νέα πλατειά και ανοικτή συνάντηση συλλογικοτήτων στις 31 Μάρτη (αναζητείται ο χώρος-ακούστηκαν το Γκίνη, ξανά το αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, και η αίθουσα του συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος, Σίνα 16) και στην οποία συνάντηση θα γίνει η ανακήρυξη του μήνα Απρίλη σε μήνα Προειδοποιητικής Στάσης Πληρωμών σε Εφορίες, ΔΕΚΟ, Τράπεζες. Στα πλαίσια της συνάντησης και προκειμένου αυτή να είναι πετυχημένη συντάχθηκε το κείμενο καλέσματος (θέμα 5). Επίσης στα ίδια πλαίσια θα λειτουργήσουν οι ομάδες επικοινωνίας με σωματεία και φορείς.

Δ. Επί μέρους επισημάνσεις από συλλογικότητες:
- Από Κηφισιά, Σαλαμίνα, Εξάρχεια πήγαν στην εφορία στις 28/2. 
-Από Πέραμα, Κηφισιά: Θέλει προσοχή και μεγάλο αγώνα έτσι ώστε η Στάση Πληρωμών να μην αποτύχει, είναι πολιτική μάχη. Ειδικά από την Κηφισιά τονίσθηκε πως είναι δύσκολο να εξηγηθεί στον κόσμο η Στάση Πληρωμών και ότι χρειάζεται πληρέστατη τεκμηρίωση. Από Πέραμα να γίνει συντονισμός και με Θεσ/κη.
-Από Μαρκόπουλο να συνδυαστεί και με εργατικά και γενικότερα δημοκρατικά ζητήματα η μάχη. 
- Από Γλυφάδα ότι προϋπόθεση για επιτυχία είναι να πάρει πλατιά χαρακτηριστικά η μάχη. Να γίνει συνέντευξη τύπου.
-Από Ραφήνα-Εξάρχεια: Τονίσθηκε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί και στις κατασχέσεις από τράπεζες (στεγαστικά, καταν. δάνεια) και εφορίες.
-Από Ραφήνα-Περιστέρι: τονίσθηκε πως ο αγώνας μας πρέπει να έχει προσανατολισμό στην κινητοποίηση του κόσμου και λιγότερο στη νομική διεκδίκηση.
- Από Ν. Σμύρνη να γίνει μετακίνηση της κεντρικής κινητοποίησης στις 28/2 γιατί έχουμε και το πρωί την κινητοποίηση στις εφορίες προς τον Απρίλη και η ημερομηνία να ανακοινωθεί στις 31/3. Βάρος και αξία των τοπικών κινητοποιήσεων.
-Πέραμα δημιουργία μόνιμων ομάδων εργασίας
-Πέραμα-Εξάρχεια: το κείμενο που θα διανέμεται θα πρέπει να απαντά με στοιχεία τεκμηριωμένα στα επιχειρήματα της κυβέρνησης αλλά και στη συκοφάντηση του αγώνα μας.
- Βύρωνας. Να κρατήσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας με εναλλαγή και κυκλικότητα από 2 επιτροπές για το συντονισμό μας, παράλληλα με τη δημιουργία ομάδων εργασίας για κάποια ειδικά θέματα.

Ε. Νέα συνάντηση την Κυριακή 10 Μάρτη ώρα 18.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2 και Ερμού, 6ος όροφος. Η Γλυφάδα ανέλαβε την επαφή με την ΟΛΜΕ για την παραχώρηση των γραφείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...