Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αναστολή της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές για το 2016 από την El Dorado Gold !

alt
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι ταραχές και η αντίδραση των πολιτών στη Χαλκιδική έπαιξαν κάποιον ρόλο στην απόφαση της El Dorado Gold. Πάντως η εταιρεία αποφάσισε να μην
προχωρήσει την εξόρυξη χρυσού και στις Σκουριές μέχρι το 2016
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, είναι η υποχώρηση στην τιμή του χρυσού που αναγκάζει τον κολοσσό να αναθεωρήσει το ύψος του επενδυτικού της προγράμματος και να προχωρήσει σε περικοπές.
Σύμφωνα με το Reuters αλλά και το Bloomberg, η εταιρεία θα δαπανήσει φέτος 430 εκατ. δολάρια αντί για 670 εκατ. δολάρια, όπως ήταν το αρχικό της σχέδιο. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός της για έρευνες μειώθηκε στα 51 εκατ. δολ. από 98,5 εκατ. δολ.
Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε και τη μετάθεση της έναρξης παραγωγής σε σειρά έργων, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, δηλαδή σε Σκουριές και Πέραμα, όπου θα αρχίσουν – συνεχιστούν το 2015 και το 2016 αντίστοιχα.

Επίσης μετέθεσε για το 2016 ή 2017 την έναρξη παραγωγής στο μεταλλείο Certej της Ρουμανίας. ενώ ανέβαλε και την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές των μετάλλων.
Να σημειωθεί πως η El Dorado Gold προβλέπει πως η παραγωγή χρυσού φέτος θα ανέλθει σε 745.000 ουγγιές με κόστος 520 δολ. ανά ουγγιά.
Δελτίο ΤύπουΗ Eldorado Gold Corp. ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή έναρξης παραγωγής κατά ένα έτος (2016) στις Σκουριές Χαλκιδικής καθώς και σημαντική μείωση των δαπανών της. Για τις αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα και τον προϋπολογισμό, η εταιρεία επικαλείται τη σημαντική πτώση της τιμής του χρυσού.
Αν και εταιρείες όπως η Eldorado Gold, ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις χρηματιστηριακές τιμές και τα περιθώρια κέρδους τους, θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν ότι τέτοιου είδους “επενδύσεις” δεν γίνεται να προχωρήσουν χωρίς την κοινωνική αποδοχή και είναι αναπόφευκτο τελικά να αποτύχουν.
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφική “επένδυση” της Eldorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. θα συνεχιστεί μέχρι να διασφαλιστεί ότι κανένα εταιρικό κέρδος δεν θα είναι σημαντικότερο από τις ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...