Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ακρωτηριασμός του κράτους με "κόψε - ράψε" της τελευταίας στιγμής!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ολονύχτιο "γράψε - σβήσε" μέτρων για το κλείσιμο της δημοσιονομικής μαύρης τρύπας των 2 δισ. ευρώ επιδίδονταν χθες κυβέρνηση και τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών με συνισταμένη των μέτρων αυτών τον "ακρωτηριασμό" του κράτους από βασικές υπηρεσίες που προσφέρει στο κράτος.
Το οικονομικό επιτελείο βρισκόταν σύμφωνα με πληροφορίες πολύ κοντά στην τελική συμφωνία, καθώς οι επικεφαλής ελεγκτές των δανειστών φέρονταν έτοιμοι να αποδεχθούν αρκετές από τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, με το υπολειπόμενο μέρος του δημοσιονομικού κενού να βαίνει προς κλείσιμο μέσα σε αυτό το διήμερο προκειμένου να αποφασίσει το μεθαυριανό eurogroup για την επόμενη δόση. Ωστόσο, επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι πιθανόν να καταβληθεί τμηματικά.

Οι αυτοσχεδιασμοί της τελευταίας στιγμής μεταξύ κυβέρνησης και τροϊκανών και τα απανωτά "γράψε - σβήσε" έχουν φέρει στο προσκήνιο ένα θρίλερ που αφορά τις ζωές δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, καθώς εξετάζονταν σύμφωνα με πληροφορίες:

1. Η μετάταξη 5.000 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια.
2. Η διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών.
3. Η μετάταξη -ή και διαθεσιμότητα- 3.500 δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
4. Η διαθεσιμότητα 1.500 υπαλλήλων γενικής κυβέρνησης.
5. Η de facto δημιουργία νέας λίστας φαρμάκων με αύξηση του ποσοστού των γενοσήμων στο 40% από 20% και μείωση τιμής κατηγοριών πρωτότυπων φαρμάκων έως 50%.
6. Η υπαγωγή των απόστρατων στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, η οποία διαρκώς μπαινοβγαίνει στην λίστα των μέτρων. Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες έφεραν το μέτρο να "βγαίνει" από την λίστα των μέτρων.
7. Περικόπτεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του 2013 από τα 2,6 δισ. ευρώ στο 1,6 δισ. ευρώ με τα χρήματα από την πώληση των ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ καθώς και από την σύμβαση για τη Εγνατία Οδό να μετατίθενται χρονικά για το 2014 (η ΔΕΠΑ πάει μάλλον το πρώτο 6μηνο, ανέφεραν αρμόδιοι, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόοδος στο θέμα του ΟΠΑΠ).
8. Μεταβιβάζονται ως το τέλος του Ιουλίου σε συστημική τράπεζα το ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Βank.
9. Αναζητούνταν ως αργά την νύχτα ισοδύναμα ύψους 200 εκατ. ευρώ για την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι όμως που φαινόταν πολύ δύσκολο να συμβεί, δεδομένου ότι μετά βίας το οικονομικό επιτελείο μπορεί να κλείσει τις υπόλοιπες "τρύπες".
10. Η επιβολή φόρου 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ ΟΑΕΕ όπως ζητά η τρόικα.
11. Στο τομέα της υγείας πάλι, το "claw back" θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί μεθαύριο στη βουλή.
12. Στο μνημόνιο θα γίνεται αναφορά για την ανάγκη αναδιάρθρωση της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, χωρίς περαιτέρω όμως λεπτομέρειες καθώς θα πρέπει πρώτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ετοιμάσει το σχέδιο λειτουργίας του νέου σχήματος που θα δημιουργηθεί.

Πηγή κοντά στις χθεσινές συνομιλίες κυβέρνησης - τρόικας δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν κοντά στην ολοκλήρωση. Το νέο ραντεβού Γ. Στουρνάρα - επικεφαλής ελεγκτών ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, στην συνάντηση συμμετείχε και ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εισήλθε στη συνάντηση περί τις 6.30 μ.μ. και οι συνομιλίες συνεχίζονταν ως αργά.

Στο μεταξύ, αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για τους φορολογικούς ελέγχους στους κατέχοντας και ενώ  ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες «ξεχνά» να υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ και να αποδώσει στο Δημόσιο το φόρο (ενώ έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 2.462.125 δηλώσεις ΦΠΑ, τελικά υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 1.931.456 δηλώσεις).Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι διενεργήθηκαν μόλις 115 τακτικοί έλεγχοι και 231 προσωρινοί σε μεγάλες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το Μνημόνιο στο εξάμηνο  θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 176 τακτικοί έλεγχοι και 260 προσωρινοί έλεγχοι. Από τους τακτικούς ελέγχους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 104,1 εκατ. ευρώ αλλά εισπράχθηκαν μόλις 27,9 εκατ. ευρώ, ποσοστό 26,8% όταν ο στόχος του μνημονίου για το πρώτο εξάμηνο.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...