Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Παραθετουμε ενα μικρο αποσπασμα, απο το νεο καταστατικο λειτουργιας του κινηματος μας.

1- Ποιοι ειμαστε.
Το κινημα αλ.ανυα. αδεσμευτοι μαχητες, ειναι ενας ζωντανος πυρηνας αντιστασης, αλληλεγγυης και πολιτικης ανυπακοης, με σκοπο την ανατροπη με ακτιβιστικες αλλα και κοινωνικες παρεμβασεις και δρασεις, καθε εννοιας παραβιασης και αφαιρεσης της ανθρωπινης περηφανειας και αξιοπρεπειας που απορρεουν απο τις πολιτικες της εκαστοτε εξουσιας. Εν δυναμει ειμαστε και πολιτικη οργανωση, που θα συμμετεχει σε διεργασιες αλλων κινηματων,οργανωσεων, συλλογικοτητων και υπο προυποθεσεις και κομματων, με απωτερο σκοπο την ευρυτερη και ουσιαστικοτερη διεκδικηση.

Σκοπος της ιδρυσης μας ειναι η προσφορα μας στα κοινωνικα και πολιτικα δρωμενα του τοπου και στους λαικους αγωνες, με ορους ανιδιοτελειας, χωρις εξαρτησεις και καθε ειδους εξωθεν καθοδηγηση που θα μπορουσε να επηρεασει την απροσκοπτη λειτουργια και το σκοπο για τον οποιο ιδρυθηκαμε.

2- Προσδιορισμος θεσεων και πολιτικος προσανατολισμος του κινηματος.
Οι θεσεις του κινηματος μας, ειναι παρα πολυ απλες και ξεκαθαρες. Ειμαστε ενα κινημα με χαρακτηρα επαναστατικο, ριζοσπαστικο, διεκδικητικο, με σαφη πολιτικα χαρακτηριστικα και προσανατολισμο.

Σαν καθαρα κινημα με ολα τα παραπανω χαρακτηριστικα, αυτοπροσδιοριζομαστε στο χωρο της επαναστατικης, ακτιβιστικης, διεκδικητικης αριστερας, της αριστερας του αγωνα, της κοινωνικης δικαιοσυνης, της ισονομιας, ης αλληλεγγυης, της πραγματικης Δημοκρατιας, της Ελευθεριας, της εθνικης ανεξαρτησιας, της Ελπιδας.

3-Ποιοι μπορουν να ενταχθουν στο κινημα μας.
Στο κινημα μας μπορουν να ενταχθουν, οσοι πολιτες θεωρουν οτι ταυτιζονται με τα παραπανω χαρακτηριστικα, θελουν να δωσουν τη μαχη μαζι μας και αποδεχονται το καταστατικο λειτουργιας του κινηματος μας.
Δεν εχουν θεση, οσοι αποδεχονται τον εθνικισμο, το φασισμο, το ρατσισμο καθε μορφης, ειτε αυτος ειναι φυλετικες διακρισεις, ειτε ταξικος διαχωρισμος οπως και καθε ειδους πρακτικες που προσβαλλουν και συνθλιβουν την ανθρωπινη προσωπικοτητα και υποσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...