Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τη στιγμη που η κοινωνια διαλυεται και τα νοικοκυρια βυθιζονται καθημερινα στο σκοταδι και την απελπισια, μη μπορωντας να ανταποκριθουν στις στοιχειωδεις υποχρεωσεις της καθημερινοτητας, ουτε καν στο να μπορουν να επιβιωσουν, η μαφιοζικη συμμορια των υποτακτικων της τροικας και οι ''υποτακτικοι των υποτακτικων'' οπως ειναι η ΡΑΕ (ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) χαριζουν εκατονταδες εκατομμυριων και νομοθετουν ευνοικα για τους παρατρεχαμενους διαπλεκομενους επιχειρηματιες, που σε καιρους τραγωδιας για τη χωρα και το λαο, ευνοουνται επιδεικτικα απο τη συγκυβερνηση.

Αντιδράσεις από τη ΔΕΗ για την απόφαση της ΡΑΕ για την Αλουμίνιον
Την αντίθεσή της με την απόφαση της Μόνιμης Διαιτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας αναφορικά με την τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλουμίνιον της Ελλάδος επισημαίνει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.
Η ΔΕΗ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε ρυθμιστική ή διαιτητική απόφαση να υποχρεώνει τη ΔΕΗ, όπως και κάθε εταιρεία, να πωλεί «επί ζημία, κάτω του κόστους».
Η ΔΕΗ σημειώνει ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και τονίζει ακόμη ότι:
- «Η πλειοψηφία του διαιτητικού δικαστηρίου επέλεξε να αγνοήσει τα επίσημα δημοσιευμένα και ελεγμένα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ, προκειμένου να υπολογίσει το κόστος της ενέργειας που πωλείται στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ και βασίστηκε -κατά τρόπο απολύτως αδικαιολόγητο, δυσεξήγητο και εσφαλμένο- σχεδόν αποκλειστικά στις εκτιμήσεις που κάνει η ίδια η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.
- Ως αποτέλεσμα, η τιμή που επέλεξε να επιδικάσει η πλειοψηφία οδηγεί κατ ουσία σε τιμή ανάλογη με αυτή της Σύμβασης με την PECHINEY, η οποία είναι μάλιστα χαμηλότερη από αυτήν για την οποία η χώρα το 2011 καταδικάσθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.»
Η ΔΕΗ σημειώνει, τέλος, ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμο τρόπο αντίδρασης, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών-καταναλωτών της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...