Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Το εχουμε πει, το λεμε και θα το τονιζουμε διαρκως οτι δεν ειμαστε ''οι καλοι Σαμαρειτες'' ουτε οι ''Ρομπεν του ρευματος'' οπως καποιοι θελουν να μας αποκαλουν και το κυριοτερο...δεν επιδιωκουμε τον εφησυχασμο και την ''αισθηση ασφαλειας'' απο τους πολιτες που ερχομαστε σε επαφη, ''δινοντας τους φως'' αλλα την εγρηγορση και τη διαρκη ανησυχια τους για το μελλον και τη δραστηριοποιηση τους.


Σημερα κλεινει τυπικα ενας κυκλος, αυτος της ''συνεργασιας '' του κινηματος με Δημους, για την επανασυνδεση ρευματος στα νοικοκυρια.
Το συμπερασμα που θα μπορουσαμε να βγαλουμε απο αυτη την σημαντικη εξελιξη δεν μπορει να ειναι παρα μονο ενα.
Οτι εαν εδω και πανω απο εναμιση χρονο που εμεις φωναζαμε σε ολους τους τονους και προς ολες τις κατευθυνσεις, κανοντας εκδηλωσεις ενημερωσης για να αναδειξουμε το θεμα προειδοποιωντας για το τσουναμι που ερχεται και που θα πνιξει τη κοινωνια, παλευοντας ταυτοχρονα καθημερινα με ακτιβιστικο τροπο επανασυνδεοντας ρευματα (και μαλιστα οταν ολοι μας κατηγορουσαν σαν παρανομους, εξτρεμιστες αλλα και γραφικους), μας ειχαν παρει στα σοβαρα εστω και οι μισοι ''παραγοντες αλλα και πολιτες'' και δεν μας ειχαν αγνοησει επιδεικτικα, τοτε τα πραγματα θα ηταν εντελως διαφορετικα και δεν θα ειχαν παρει αυτη τη μορφη και την εξελιξη.
Κατι ακομη που μας στεναχωρει και και μας προληματιζει και δεν μας αφηνει περιθωρια για επαναπαυση, ειναι οτι ακομη οι περισσοτεροι, ακομη δεν εχουν καταλαβει οτι οι πραξεις και οι ''τακτικες'' του κινηματος μας, ειναι πραξεις πολιτικης ανυπακοης, και ανατροπης και καμμια σχεση δεν εχουν με τακτικες ''επουλωσης πληγων'' και εκτονωσης μιας καταστασης.
Το εχουμε πει, το λεμε και θα το τονιζουμε διαρκως οτι δεν ειμαστε ''οι καλοι Σαμαρειτες'' ουτε οι ''Ρομπεν του ρευματος'' οπως καποιοι θελουν να μας αποκαλουν και το κυριοτερο...δεν επιδιωκουμε τον εφησυχασμο και την ''αισθηση ασφαλειας'' απο τους πολιτες που ερχομαστε σε επαφη, ''δινοντας τους φως'' αλλα την εγρηγορση και τη διαρκη ανησυχια τους για το μελλον και τη δραστηριοποιηση τους.
Κανενα προβλημα δεν λυνεται με μια επανασυνδεση, κανενα προβλημα δεν λυνεται με μια ρυθμιση, κανενα προβλημα δεν λυνεται με μια ''εορταστικη χαρη'' η μια ''προσωρινη αμνηστια απο τον βασιλια'' οταν γνωριζεις οτι το Πασχα ερχεται και ''τηρεις την σιωπη των αμνων'' γνωριζωντας οτι οδηγεισαι προς σφαγη.
Εμεις λοιπον επαναλαμβανουμε οτι το θεμα των διακοπων ηλεκτροδοτησης, ειναι αμιγως πολιτικο θεμα και η λυση του δεν μπορει να ειναι παρα μονο πολιτικη.
Παρα πολυ απλα.
Εαν υποθεσουμε οτι απο σημερα διαγραφονται ολες οι οφειλες ολων των καταναλωτων προς τη ΔΕΗ και επανασυνδεονται ολα τα νοικοκυρια και οι επιχειρησεις.
Σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα, θα ξαναγυρισουμε παλι εκει που ειχαμε μεινει, παλι θα εχουμε διακοπες ηλεκτροδοτησης, επειδη δεν θα μπορουν να εξυπηρετηθουν οι λογαριασμοι, αφου επι της ουσιας δεν θα εχει αλλαξει τιποτα.
Το θεμα λοιπον δεν ειναι τοσο απλο οσο καποιοι θελουν να πιστευουν, η να ελπιζουν.
Οσο συνεχιζεται η υφεση, οσο δεν υπαρχει αναπτυξη, οσο δεν συγκρατουνται οι τιμες στα ειδη καθημερινης διαβιωσης, οσο δεν πεφτουν οι φοροι, οσο το πετρελαιο, η βενζινη αλλα και το....ψωμι, εξακολουθουν να ειναι ειδη πολυτελειας, οσο υπαρχει ανεργια και ανεχεια και οσο εμεις, παρακολουθουμε με κιαλια τις εξελιξεις περιμενοντας τη θεια φωτιση και το Αγιο Πνευμα να μας σωσει, καμμια λυση δεν θα δοθει και κανενα προβλημα δεν θα λυθει και η ''σιωπη των αμνων'' θα μεταβληθει σε ''ολοκληρωτικη σφαγη των αμνων'' και αφανισμο της κοινωνιας.
Ας ελπισουμε οτι το ''παθημα απο την εξελιξη στις διακοπες ηλεκτροδοτησης'' να γινει μαθημα και μπουσουλας για ολους και πλεον να αρχιζουν να αντιμετωπιζουν τα καρκινωματα πριν ακομη μολυνουν ολο το σωμα και μια παρα πολυ καλη ευκαιρια να αποδειξουμε οτι πλεον παθαμε και μαθαμε, ειναι το νεο τσουναμι που ερχεται, το τσουναμι των κατασχεων σπιτιων και περιουσιων απο τραπεζες, εφοριες και ασφαλιστικα ταμεια και που αναμενεται εαν ''του επιτρεψουμε'' να σαρωσει κυριολεκτικα και να ισοπεδωσει τα παντα.
Θα πρεπει ολοι να καταλαβουν οτι τα κοινωνικα αγαθα, η υγεια, η παιδεια, το νερο, το ηλεκτρικο, το δικαιωμα στην εργασια και στη ζωη, δεν ειναι υποθεση των λιγων, αλλα υποθεση ολων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...