Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
        ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Όπως είναι γνωστό από τις  11 έως τις 14 Μαρτίου πραγματοποιείται στις Κάννες ηδιεθνής κτηματομεσιτική έκθεση ΜΙΡΙΜ για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (γης και ακινήτων) σε επενδυτές, τραπεζίτες και μεγάλες εταιρείες Real Estate. Από την Ελλάδα στην έκθεση συμμετέχουν το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) και η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), προκειμένου να βρουν αγοραστές για να την ταχύτερη εκποίηση των φιλέτων της ελληνικής γης καθώς και υποδομών ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.   
Ενάντια στις κερδοσκοπικές συμφωνίες που ετοιμάζονται στην MIPIM, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Δράσης για το Δικαίωμα στην Πόλη και την Κατοικία οργανώνει διεθνείς δράσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλές χώρες, (Γερμανία, ΒέλγιοΙσπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία.)
Στην Αθήνα, πέντε συλλογικότητες μάδα encounter thens, Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό, Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Αλληλεγγύη για όλους, Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού)  που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην πόλη και την κατοικία, καλούν σε κοινή δράση-συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στην έδρα του ΤΑΙΠΕΔ (πλατεία Κολοκοτρώνη) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και ακινήτων.
Η συγκέντρωση  θα πραγματοποιηθεί το   Σάββατο 15 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στη Σταδίου
Η Δημοτική Κίνηση ΑΝΑΤΡΟΠΗ καλεί τους πολίτες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης να δώσουμε  μαζικά το παρόν στην πολύ σημαντική αυτή κινητοποίηση, που οργανώνουν οι προαναφερόμενες συλλογικότητες,  προβάλλοντας το αίτημα του άμεσου σταματήματος της εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, που ως γνωστόν βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΤΑΊΠΕΔ αυτή την περίοδο.
Η γραμματεία της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...