Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ… ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΙΣΤΟΣ_ΚΡΑΤΗΣΗ_NEW_soviet
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Ενάμιση χρόνο μετά την υλοποίηση της πολιτικής του «Ξένιου Δία» και των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης και ενώ  οι πρακτικές τους έχουν ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, συνεχίζουν να ρέουν απρόκλητα Ευρωπαϊκά Κονδύλια, που ενώ έχουν μηδενιστεί για τις κοινωνικές δαπάνες, δίνονται σε «πακέτα εκατομμυρίων» (500 για το 2014) για τη δημιουργία «Κέντρων Κράτησης», μετατρέποντας έτσι τον Ευρωπαϊκό Νότο σ’ ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η αντιμετώπιση του «Εθνικού Προβλήματος» της μετανάστευσης έχει και κέρδη! Ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα.
Οι μετανάστες χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, κατά τη συνήθη τακτική του συστήματος σε περιόδους κρίσης, φυσικά με την «ευγενική χορηγία» Χρυσής Αυγής και ΜΜΕ, και παρουσιάζονται ως οι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά. Εξαπολύονται κρατικά και παρακρατικά πογκρόμ εναντίον τους με ξυλοδαρμούς, δολοφονίες και φυλακίσεις.  
Ο εγκλεισμός αθώων ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εξοικειώνει και εκκολάπτει στην κοινωνία τη λογική του αποκλεισμού, του ρατσισμού, του φασισμού και της ξενοφοβίας.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών είναι μόνο η αρχή, είναι το πείραμα, έπονται στρατόπεδα και φυλακές για όσες κοινωνικές ομάδες νοιώθουν ότι τους απειλούν, ότι θα σταθούν ενάντια στα σχέδια τους, ότι περισσεύουν, για όσους είναι ευάλωτοι ή ανεπιθύμητοι.
Όταν ένας χάνει ένα δικαίωμα το χάνουμε όλοι.
Τα Κέντρα Κράτησης ή Κέντρα Υποδοχής ή Κέντρα Φιλοξενίας ή όπως αλλιώς τα «βαφτίσουν» για να απαλλάξουν την κοινωνία από τυχόν ενοχές, δεν είναι τίποτα άλλο από κολαστήρια αθώων ψυχών, από στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου, που φυλακίζονται, χωρίς δίκη, αθώοι μετανάστες, ξεριζωμένοι από κάθε γωνιά της γης, για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια, τη βία που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα προκάλεσε και προκαλεί.
Οι μετανάστες στοιβαγμένοι (πολλές φορές πάνω από 50 άτομα σ’ ένα θάλαμο), σχεδόν χωρίς προαυλισμό, με ελλειπή σίτιση, χωρίς βασικά είδη υγιεινής και ιατρική περίθαλψη (με αποτέλεσμα οι χώροι να μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες),  υπό τον εξευτελισμό και τους ξυλοδαρμούς των φρουρών και χωρίς νομική προστασία, ωθούνται σε απόπειρες αυτοκτονίας, παρουσιάζουν σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές ή πειθαναγκάζονται να επιστρέψουν «οικειοθελώς» στις χώρες τους με το πρόγραμμα «εθελοντικού επαναπατρισμού», που δεν κοστίζει κιόλας, αφού οι απελάσεις είναι ουσιαστικά ανέφικτες και φυσικά κοστίζουν.
Η κατασκευασμένη κοινή γνώμη όλα αυτά τα «αγνοεί», όπως άλλοτε «αγνοούσε» τι συνέβαινε στο Νταχάου και το Άουσβιτς.
Η Δυτική Αθήνα όμως θυμάται!
Οι μνήμες των ναζιστικών στρατοπέδων είναι νωπές  στους τοίχους του Μπλοκ 15 στο Χαϊδάρι. Οι σχεδιασμοί τους για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και την Αγία Βαρβάρα θα βρουν απέναντι όλους τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας.
Όσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κι αν περάσουν,
όσες τροπολογίες κι αν «σφηνώσουν»
οι δρόμοι είναι δικοί μας.
Λαθραίες ζωές υπάρχουν μόνο στα σάπια μυαλά
Να κλείσουν τα κολαστήρια- στρατόπεδα συγκέντρωσης
Διεκδικούμε ένα κόσμο που να μας χωράει όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...