Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Χάος, φρίκη και βομβαρδισμοί στο Ιράκ!!!!!!!

Σκοτώνουν και βιάζουν οι τζιχαντιστές

Με αεροπορικές επιδρομές οι αμερικανοί κατάφεραν να ανακόψουν την αιματηρή επέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ, δίνοντας τη δυνατότητα στις κουρδικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα που βρίσκεται βόρεια της Μοσούλης...


Οι Κούρδοι χάρη στην αμερικανική βοήθεια από αέρος απέσπασαν τον έλεγχο του φράγματος από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που το είχαν καταλάβει δέκα ημέρες νωρίτερα, την 7η Αυγούστου, ενώ παράλληλα οι ακραίοι ισλαμιστές σφυροκοπήθηκαν από τη συριακή Πολεμική Αεροπορία στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Το ΙΚ έχει παράλληλα βρεθεί αντιμέτωπο με μια αντεπίθεση των σουνιτικών φυλών στο δυτικό Ιράκ.

«Το φράγμα της Μοσούλης απελευθερώθηκε εντελώς», δήλωσε ο Άλι Άουνι, ένα στέλεχος του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος, και πρόσθεσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στην Ταλ Κάιφ, μια κοινότητα που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του φράγματος.
Οι κουρδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες Σάββατο επίθεση για να ανακτήσουν τον έλεγχο του φράγματος, το οποίο εξασφαλίζει την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση για το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αλλά και άρδευση τεράστιων καλλιεργούμενων εκτάσεων στην επαρχία Νινευή του βόρειου Ιράκ.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες άρχισαν αεροπορικές επιδρομές την 8η Αυγούστου εναντίον θέσεων του ΙΚ, παρείχαν υποστήριξη στην κουρδική επίθεση και προέβησαν σε 23 πλήγματα μέσα σε δύο ημέρες, που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εν μέρει ή ολοσχερώς οχήματα των τζιχαντιστών καθώς και ένα σημείο ελέγχου του ΙΚ.

Το Ιράκ έχει βυθιστεί στο χάος από την έναρξη, την 9η Ιουνίου, της γενικευμένης επίθεσης σουνιτών ανταρτών υπό την ηγεσία του ΙΚ βόρεια της Βαγδάτης. Στις αρχές Αυγούστου, οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις τρέποντας σε φυγή περίπου 200.000 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους Γεζίντι, μέλη μιας κουρδόφωνης μη μουσουλμανικής μειονότητας, και χριστιανούς.

Πιο έντονα βιώνουν το δράμα τα μικρά παιδιά, που αδυνατούν να καταλάβουν γιατί βρίσκονται κυνηγημένα, ενώ στήνονται στην ουρά για λίγο φαγητό.

Παγκόσμιο αποτροπιασμό συνεχίζουν και προκαλούν οι μεσαιωνικές εικόνες που έρχονται από το Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές μαχητές του ΙΚΙΛ συνεχίζουν να δολοφονούν και σκληρό τρόπο αμάχους, αλλά και να απαγάγουν γυναίκες και παιδιά

Τις τελευταίες ώρες, η έκκληση μιας νεαρής γυναίκας, μέσω της βρετανικής Daily Mail, προκαλεί φρίκη, καθώς, η οκτώ μηνών έγκυος παρακαλάει τους Αμερικανούς να τις βομβαρδίσουν.
«Παρακαλώ αφήστε τα αμερικανικά μαχητικά να βομβαρδίσουν τη φυλακή μου... ο θάνατος είναι καλύτερος από το να βιασθώ από έναν άγνωστο» είναι η δραματική έκκληση της Χαϊάμ η οποία είναι μια από τις 96 γυναίκες που απήχθησαν από τους ισλαμιστές όταν κατέλαβαν τις πόλεις τους.

Ιράκ - όμηρος -  Χαιάμ
Μια άλλη 17 χρονη κοπέλα που μίλησε στη Daily Mail περιέγραψε τον τρόμο που ζουν αυτές οι γυναίκες οι οποίες όπως είπε προορίζονται είτε να πουληθούν ως σκλάβες, είτε να παντρευτούν κάποιον ισλαμιστή στρατιώτη.«Το ξέρω αυτό γιατί τους έχω ακούσει να το συζητούν» αναφέρει και προσθέτει: «Είμαστε σίγουρες ότι μας έχουν πουλήσει. Δεν φοβόμαστε για τη ζωή μας, αλλά για την αξιοπρέπειά μας ως γυναίκες».
Το Ισλαμικό Κράτος είναι επίσης ενεργό στον πολύμορφο πόλεμο που σπαράσσει τη γειτονική Συρία.
Στο συριακό έδαφος, οι τζιχαντιστές πολεμούν τόσο με τους άλλους αντάρτες όσο και το καθεστώς της Δαμασκού. Το τελευταίο εξαπέλυσε μόνον την Κυριακή 43 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ, στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, που είχαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 31 τζιχαντιστές.
Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε τις δυτικές δυνάμεις, ιδίως τις ΗΠΑ, να παρέμβουν εναντίον του ΙΚ και στη Συρία, όπως πράττουν στο Ιράκ.

Μετά τις επιτυχίες του στο Ιράκ και στη Συρία, το ΙΚ ανακοίνωσε ότι εγκαθιδρύει ένα χαλιφάτο στις περιοχές που ελέγχει στις δύο χώρες, όπου έχει κατηγορηθεί ότι εξαπολύει διωγμούς εναντίον μειονοτήτων, προχωρά σε εκτελέσεις με συνοπτικές εκτελέσεις, βιασμούς και άλλες ακρότητες.
Εξάλλου στο δυτικό Ιράκ, στην επαρχία αλ Άνμπαρ, οι τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν από την Παρασκευή μια αντεπίθεση από μαχητές που ανήκουν σε περίπου 20 σουνιτικές φυλές και υποστηρίζουν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Η ΕΕ ενέκρινε τις παραδόσεις όπλων στους Κούρδους μαχητές, που έχουν ήδη αρχίσει από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, για να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές.

πηγη: ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...