Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οσο κάποιοι θά θεωρούν ότι θά πρέπει νά μιλάνε γιά ''κέρδη καί ζημιές'' παραμερίζοντας τόν ανθρώπινο παράγοντα, εμείς θά μιλάμε γιά ανθρώπινες ζωές, θέτωντας πάνω από όλα τήν ανθρώπινη υπόσταση, τήν Περηφάνεια, τήν Αξιοπρέπεια, τήν Ελπίδα γιά ένα καλύτερο μέλλον χωρίς διακρίσεις. Φωτογραφίες από τήν χθεσινή παρέμβασή μας στόν ξενώνα φιλοξενίας αστέγων τής Ουνέσκο στόν Πειραιά.














1 σχόλιο:

  1. Μετά από όσα γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν από την επίσκεψη του κου Λαφαζάνη και των αντιπροσώπων του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α, στη δομή του Πειραιά "Λιμάνι Αλληλεγγύης", εμείς οι ωφελούμενοι "ΑΣΤΕΓΟΙ" καθώς αποκαλεστήκαμε, αισθανθήκαμε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια απάντηση. Οι παραπάνω κύριοι αναφέρθηκαν: σε συνθήκες συγκεντρώσεως στρατοπέδου, στοιβαγμένων ανθρώπων σε κουκέτες, με ελλιπή σίτιση, και σε ανάρμοστη συμπεριφορά εργαζομένων (παντελή αδιαφορία). Επίσης στην καταγγελία της κυρίας "Αγγελικής" χαρακτηριστήκαμε ως ρατσιστές. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε εμείς που ζούμε, κοιμόμαστε και σιτιζόμαστε σε αυτόν εδώ το χώρο, όπου έχουμε την τιμή να αποκαλούμε "ΣΠΙΤΙ" μας - μιας και η ζωή μας τα έφερε με τέτοιο τρόπο- πως τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αληθή! Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει παιχνίδια με την αξιοπρέπειά μας, την οποία μέσα σε αυτόν το χώρο και με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων προσπαθούμε να διατηρήσουμε. Ουδέποτε αντιμετωπιστήκαμε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Μάλιστα συνέβη και το αντίθετο. Βρέθηκαν άνθρωποι που μας αγκάλιασαν, μας άκουσαν και μας βοήθησαν με ό,τι μέσο διέθεταν. Πού ήταν οι κύριοι αυτοί όταν το μόνο κρεβάτι που είχαμε ήταν το πεζοδρόμιο και μερικά χαρτόνια?!! Πού ήταν όταν η μόνη τροφή που είχαμε ήταν μόνο τα σκουπίδια?!!? Όσο για τα ρατσιστικά σχόλια που αναφέρθηκαν, έχουμε να δηλώσουμε ότι τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ τον έχουμε βιώσει και τον απεχθανόμαστε! Είμαστε μια οικογένεια, Έλληνες και Αλλοδαποί, άρρωστοι και υγιεις! Γιατί αυτό που μας ενώνει είναι ο ΚΟΙΝΟΣ Γολγοθάς που βιώνουμε. Σαν μια τέτοια οικογένεια υπογράφουμε το παραπάνω κείμενο.
    Παπουτσόγλου Έλλη, Χατζησαρόγλου Γιάννης, Τραϊφόρου Σωτηρία, Ανδρεόπουλος Ιωάννης, Μορφοπούλου Άντζελα, Ασπιώτης Σπύρος, Φραγκάκης ιωάννης, Μοχάμαντ ΆΛι, Ορφανίδης Θεόδωρος, Μουσταφά Νασσρύ, Πιτσιρίκου Παναγιώτα, Λιουμπόφ Αγάπη, Ισάρης Νίκος, Αυγουστίνος Νίκος, Τρύφωνας Παναγιώτης, Χατζηνικολάου Γιάννης, Αχυράκης Πρόδρομος, Καπάτσος Κωνσταντίνος, Καπάτσου Ειρήνη, Τσαμπαλάτη Άννα, Αμπατζής Χρυσοβαλάντης, Κουτζαμάνη Ναταλία, Τριανταφυλλάκου Παναγιώτα, Τρύφωνας Αναστάσιος, Ανγέλοφ Ανγέλ, Ατμάν Ριφκί, Λύγδας Ναπολέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...