Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αργεντινή και Κίνα κατήργησαν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές


Αργεντινή και Κίνα κατήργησαν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές

Έτσι κάνουν οι λαοί που θέλουν να επιβιώσουν από τους τοκογλύφους.
Αναμφίβολα πρόκειται για την πλέον μαχητική πολιτικό της υφηλίου που πάει κόντρα στους επικυρίαρχους και στο σύστημα της διεθνούς τοκογλυφίας. Είναι γνωστές οι μάχες στα διεθνή δικαστήρια της προέδρου της Αργεντινής Χριστίνα Κίρχνερ και του επιτελείου της με τα hedge funds, τα λεγόμενα κεφάλια-γύπες αλλά και τις νίκες που κατήγαγε.
Τα ελεγχόμενα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν πετάξει τόνους λάσπη κατά της προέδρου της Αργεντινής, σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους, με στόχο να κάμψει το φρόνημα των Αργεντίνων. Μάταια όμως, καθώς η πρόεδρος της Αργεντινής με τον ικανότατο υπουργό των Οικονομικών Αξλ Κίσιλοφ, πέτυχαν «κούρεμα» του τοκογλυφικού χρέους της χώρας με μία μόνο εξαίρεση:  Τον περασμένο Ιούλιο ένας Αμερικανός δικαστής, δικαίωσε ένα από τα πειρατικά αμερικανικά hedge funds και κάλεσε την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς αυτό, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνολικού χρέους που είχε το 2001. Το υπόλοιπο 90% ήταν στα χέρια ομολογιούχων που δέχτηκαν «κούρεμα» κατά 70%. Όμως, η πρόεδρος της Αργεντινής και αυτή τη φορά δεν υπέκυψε στα αρπακτικά – τοκογλύφους και ζήτησε την εφαρμογή της απόφασης για «κούρεμα». 
Κινήσεις – ματ
Ενδεικτικό της πατριωτικής στάσης της Χριστίνας Κίρχνερ είναι δύο κινήσεις τα τελευταία 24ωρα, με παγκόσμιο αντίκτυπο στις οποίες προχώρησε η ίδια. Η πρώτη, υπέγραψε με τον Κινέζο ομόλογό της την κατάργηση του δολαρίου στις μεταξύ των συναλλαγές, (άλλη μία επιτυχία του Βλαντιμίρ Πούτιν) και καθιέρωση του κινέζικου γουάν και του αργεντίνικου πέσος.
Η συμφωνία αυτή ενεργοποιείται άμεσα και με αυτόν τρόπο η Αργεντινή ενισχύει τα συναλλαγματικά της αποθέματα κατά 10 δις δολ., καθώς θα πληρώσει σε γουάν τις εισαγωγές από Κίνα και όχι με δολάρια. Παράλληλα, πλέον των διμερών συμφωνιών, θα λάβει δανειοδότηση ύψους 11 δις δολάρια αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο της πρώτης δόσης ύψους ενός δις δολάρια, πάντα σε γουάν.
Η δεύτερη κίνηση της μαχητικής προέδρου της Αργεντινής, είναι η επιστολή – κόλαφος προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που απέστειλε την περασμένη Πέμπτη, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τα αρπακτικά της διεθνούς τοκογλυφίας που έχουν επιδοθεί σε έναν ανελεή πόλεμο κατά της Αργεντινής και της ίδιας προσωπικά. Ζητάει εξηγήσεις, αν πράγματι η διορισμένη από τον Ομπάμα πρόεδρος του PIDB (Public Interest Declassification Board) Νάνσυ Σόντερμπεργκ, είναι επίσης συμπρόεδρος της «American Task Force Argentina» (ATFA), μιας εταιρείας που συνδέονται με τα λεγόμενα αρπακτικά κεφάλαια και που δημιουργήθηκε, όπως αναφέρει η Κίρχνερ,  ειδικά για να επιτίθεται και να βρίζει την Αργεντινή και την πρόεδρό της.
Σε περίπτωση που ισχύει αυτό, αναφέρει στην επιστολή της προς τον Ομπάμα η ηγέτης της Αργεντινής, ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ – Αργεντινής. Μάλιστα η Χριστίνα Κίρχνερ, δίνει και χρονοδιάγραμμα στον Μπαράκ Ομπάμα για να απαντήσει στη διάρκεια της Συνόδου των G20 στην Αργεντινή, στις 15-16 Νοεμβρίου στο Μπρίμπεϊν της Αυστραλίας. Και ζητάει από τον αμερικανό πρόεδρο να είναι ικανοποιητικές οι εξηγήσεις.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Αργεντινής: «Η ATFA έχει δηλώσει ότι έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός λόμπι εναντίον της Αργεντινής εντός του αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ επίσης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει προς όφελός της  οδυνηρά για τους Αργεντινούς γεγονότα, όπως την τρομοκρατική επίθεση κατά του κέντρου της εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες το 1994, συκοφαντώντας την κυβέρνησή μου με εντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς. Οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεών μας θα επηρεαστούν αρνητικά, αν επίσης αποδειχθεί ότι η Νάνσυ Σόντερμπεργκ της ATFA είναι η Σόντερμπεργκ που σας συμβουλεύει για θέματα εθνικής ασφάλειας, αλλά και το ίδιο άτομο που διοικεί το ληστρικό fund NML Capital, το οποίο έχει την έδρα του στις Νήσους Κέιμαν και πρωτοστατεί στη διεθνή δικαστική εκστρατεία κατά της χώρας μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...