Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Σε 17 προσαγωγές διαδηλωτών που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη.

Πρίν συσταθεί η πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια και Κορυδαλλό, στις πρώτες διαβουλεύσεις του συντονισμού, είχαμε επισημάνει οτι το δύσκολο, δεν θα είναι το ξεκίνημα σε ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά η συνέχεια και η διάρκεια ''ειδικά απο τη στιγμή που θα ανησυχήσει'' το κράτος απο την εξέλιξη και τη δυναμική που φαίνοταν ξεκάθαρα οτι σύντομα θα έπαιρνε αυτού του είδους η κινητοποίηση που ενέπνεε και κέντριζε πολύ κόσμο επειδή ήταν επιβεβλημένη.
Δεν είμασταν προφήτες κακών μαντάτων ούτε Κασσάνδρες, αλλά πολύ απλά γνωρίζαμε οτι αυτή θα ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, τη στιγμή που τέτοιες πρωτοβουλίες που μάλιστα εξαπλώνονται πανελλαδικά και παίρνουν μορφή ουσιαστικής Αντίστασης και Ανατροπής, οχι απλά ενοχλούν αλλά εξιτάρουν και θορυβούν το κράτος σε αμέτρητο βαθμό για δύο λόγους.
Ο ενας είναι η ουσία, οτι δηλαδή ''ανατρέπεται και μένει πίσω'' ενα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο δήμευσης της περιουσίας και υποταγής των πολιτών μέσω των πλειστηριασμών.

Ο άλλος είναι οι εντυπώσεις, αφού παίρνοντας τέτοια μορφή και πετυχαίνοντας τον στόχο τους οι κατά τόπους πρωτοβουλίες, κερδίζουν τις εντυπώσεις έναντι του κράτους το οποίο φαντάζει αδύναμο και μέ χαμένο τον έλεγχο του παιχνιδιού απέναντι στο λαικό κίνημα, τους συλλογικούς αγώνες με μαζικότητα και πάθος για να πετύχουν το σκοπό τους.
Κάτι τέτοιο τους ''θίγει'' και δεν θα το δέχοταν και το γνωρίζαμε.

Ειχαμε λοιπόν προβλέψει οτι σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι με τη τρομοκρατία, τον εκφοβισμό και τελικά την καταστολή και μάλιστα επισημάναμε και τονίσαμε την αναγκαιότητα οι κινητοποιήσεις αυτές να είναι όχι μόνο πολλές ταυτόχρονα, αλλά να έχουν μαζικότητα και προπάντων πάθος και πίστη γιά αυτό που ξεκινάμε να κάνουμε και που μας επιβάλλεται απο την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στούς εαυτούς μας και στά παιδιά μας, κοντολογίς να το πιστέψουμε και να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη και τις ''παράνομες και αντισυνταγματικές προσαγωγές' 17 αλληλέγγυων στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, φαίνεται οτι δυστυχώς δικαιωνόμαστε και πλέον θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιά όλα.

Ο αγώνας ξεκινάει μόλις τώρα, οι ''αναμνηστικές φωτογραφίες'' τελειώνουνε, το παιχνίδι σκληραίνει και μάλιστα με άνισους όρους και ο μόνος τρόπος γιά να γίνει ντέρμπυ και να έχει πιθανότητες να κερδηθεί, είναι να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερο πάθος, με ακόμη μαζικότερη συμμετοχή, με απόλυτη συνειδητοποίηση της κατάστασης η οποία διαμορφώνεται και με πίστη για τη τελική νίκη, που θα είναι νίκη ουσίας και όχι εντυπώσεων και εφαλτήριο μιάς μεγάλης Ανατροπής μέχρι την τελική νίκη.

Θέλουμε να πιστεύουμε οτι το αίσθημα της Περηφάνειας, της Αξιοπρέπειας και της Ελπίδας, θα επικρατήσει και ο ''αναμενόμενος επιχειρούμενος'' εκφοβισμός, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...