Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛ.ΑΝΥ.Α ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Η κίνησή μας, αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει την ''ομάδα εργασίας'' της απελθούσας διοίκησης της ΔΕΗ που είχε συσταθεί πριν απο δυόμιση χρόνια και απο κοινού εργαστήκαμε για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων και ειδικά τον υπεύθυνο επικοινωνίας και μάρκετιγκ ''Γιάννη Παπάζογλου'' για τον ιδιαίτερο ζήλο, το σεβασμό και την εκτίμηση που επέδειξε απέναντι στη κίνησή μας και τα νοικοκυριά που βίωναν και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό στερούμενοι το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού.
Να τονίσουμε, πως τα αποτέλεσματα της άψογης συνεργασίας μας, έδωσαν πνοή και Ελπίδα σε χιλιάδες νοικοκυριά, επαναφέροντας τα στη κανονικότητα και δίνοντας Ελπίδα.
Απο κοινού εργαστήκαμε και καθιερώσαμε το κοινωνικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κάτι που ήταν απο τα αδιαπραγμάτευτα αιτήματα που είχαμε θέσει, τα οφέλη του οποίου φαίνονται σήμερα ξεκάθαρα, αφού κρατάει όρθιο τον κοινωνικό ιστό.
Να θυμήσουμε οτι η ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο, ''απορρόφησε μέχρι τώρα'' περί τις 750.000 νοικοκυριά και όσοι εντάσσονται δεν κινδυνεύουν απο διακοπή ηλεκτροδότησης, έχουν χαμηλότερο τιμολόγιο, μπορούν να αποπληρώνουν το λογαριασμό τους μέχρι και σε 40 δόσεις, να καταβάλλουν οτι ποσό διαθέτουν χωρίς ρύθμιση και φυσικά σε περιπτώσεις παντελούς αδυναμίας πληρωμής, δεν τους κόβεται το ρεύμα.
Ακόμη προτείναμε έγιναν δεκτές και υλοποιήθηκαν πολλές αλλαγές που απλοποίησαν τις διαδικασίες συναλλαγών και διευκόλυναν τους καταναλωτές γλυτώνοντας χρόνο και χρήμα, όπως είναι η μεταφορά της παροχής με μία απλή υπεύθυνη δήλωση και χωρίς να χρειάζεται η έγκριση του ιδιοκτήτη της παροχής και περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Πέραν αυτού, το σημαντικό και αυτό που αναδεικνύει περίτρανα οτι όταν υπάρχει θέληση, ζήλος και συνείδηση της πραγματικότητας δεν υπάρχουν ''άλυτα προβλήματα'' είναι οτι υπήρξε ένας καθημερινός δίαυλος εποκοινωνίας και ένας άνευ προηγουμένου μαραθώνιος για όσους δεν μπορούσαν να ωφεληθούν απο το ΚΟΚ, ώστε μέ ''άμεσες παρεμβάσεις'' και όποτε γίνοταν αντιληπτό, να επαναφέρουμε την ηλεκτροδότηση σε αυτά τα νοικοκυριά και σήμερα να μην προστεθούν στον ήδη μεγάλο κατάλογο θυμάτων που υπήρξε αυτή τη περίοδο και μιλάμε για αρκετές χιλιάδες περιπτώσεων που δόθηκαν λύσεις.
Το μεγαλύτερο όμως όφελος, είναι οτι μέσα απο αυτή τη συνεργασία, καταφέραμε να νομιμοποιήσουμε τον ακτιβισμό, καθιστώντας τον σαν ''βασικό και απαραίτητο δομικό υλικό και ακρογωνιαίο λίθο'' για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία μέσα απο τη σχέση κινημάτων πολιτείας.
Ελπίζουμε η νέα διοίκηση που θα αναλάβει τη ΔΕΗ, να βαδίσει πάνω στα βήματα που ήδη έχουμε χαράξει, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή μετάβαση των νοικοκυριών προς τη κανονικότατα, ''ακούγοντας τον παλμό της κοινωνίας και ιδιαίτερα του κινήματος'', που όλο αυτό το διάστημα έδωσε, δίνει και θα εξακολουθεί να δίνει μάχες και λύσεις για την κοινωνία, μέσα στη κοινωνία, με μοναδικά όπλα τη συνείδηση, το φιλότιμο και τη ψυχή που διαθέτει και καθημερινά καταθέτει για το κοινό καλό.
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛ.ΑΝΥ.Α - ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...