Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το λιμάνι του Πειραιά καθώς και όλα τα δημόσια λιμάνια της Χώρας αποτελούν μοχλό ανάπτυξης των Πόλεων που το περιβάλλουν για το εμπόριο της βιοτεχνία της εργασία την Ναυτιλία τον τουρισμό και γενικά όλο τον κύκλο εργασιών που περιλαμβάνει ο όρος λιμάνι .
Πάγια θέση της Κίνησης μας η εναντίωση στα επιβαλλόμενα από τους δανειστές μέτρα μέσα από τα αλλεπάλληλα μνημόνια καθώς και προεκλογική μας δέσμευση η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων μας για την μη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά .
Η νέα κυβέρνηση προχωράει σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου και βάζει στην διαδικασία πώλησης το λιμάνι του Πειραιά άμεσα .
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας ο Περιφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης οΔήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος  το "Λιμάνι της Αγωνίας" φορείς συλλογικότητες εργασιακά σωματεία καλούν με ανακοινώσεις τους την κυβέρνηση να πάρει πίσω και να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.


Συνεπείς σε όσα λέγαμε παλεύαμε και διεκδικούσαμε όλο συνεχίζουμε μαζί με όσους συμφωνούν να δώσουμε την μάχη για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά .
Ένα σημείο απο την ανακοίνωση του "Λιμανιού της αγωνίας " που συμφωνούμε απόλυτα και το υιοθετούμε .

Είναι αδιανόητο, αδόκιμο, ανιστόρητο και καταστροφικό να παραχωρούνται δημοτικές και δημόσιες εκτάσεις παραχωρημένες στον ΟΛΠ για την άσκηση των λιμενικών δραστηριοτήτων του και σε καμία περίπτωση για την πώληση σε ξένους ή ακόμη και ντόπιους επενδυτές.
Είναι ανεπίτρεπτο να παραχωρούνται κτίρια και οικόπεδα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία (ΣΙΛΟ - Κτιστές Δεξαμενές - Πέτρινη αποθήκη - Πενταώροφες αποθήκες του ΟΛΠ, Ηετιώνεια Πύλη), ως πλατείες (Πλ. Καραϊσκάκη - Πλ. Αγ. Νικολάου, όπου υπάρχουν και αρχαιότητες του Κονώνειου Τείχους), ως διατηρητέα κτίρια (Παγόδα, Τελωνείο).
Εάν τελικά αυτό πραγματοποιηθεί, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το  εμπόριο, την ακτοπλοΐα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, την εργασία, την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, την περιβαλλοντική προστασία, ενώ θα χαθεί  μία μόνιμη πηγή υψηλών εσόδων, ένας κερδοφόρος οργανισμός, αλλά και δημόσια γη, δημόσιες εγκαταστάσεις και δημόσια αγαθά (λιμενικές και χερσαίες εγκαταστάσεις).
Συνέπειες καταστροφικές για την πόλη του Πειραιά, της οποίας η καθημερινότητα ήταν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το λιμάνι. Συνέπειες ολέθριες για την κοινωνία του Πειραιά, με πολίτες αποπροσανατολισμένους χωρίς σημεία αναφοράς μέσα στην ίδια τους την πόλη. 
Μόνο ένα δημόσιο λιμάνι με κατεύθυνση ανάπτυξης και καινοτομίας, διοικούμενο από μία Δημόσια Λιμενική Αρχή, στην οποία ισχυρή συμμετοχή πρέπει να έχει ο Δήμος και οι φορείς της πόλης, διασφαλίζει την ύπαρξη όλων αυτών των δραστηριοτήτων, την απασχόληση, καθώς  και υψηλό επίπεδο ζωής στην πόλη.
Μπροστά στις νέες εξελίξεις, διατηρώντας την ελπίδα ότι η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα αντιληφθούν την ολέθρια για την εθνική οικονομία, την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία, αλλά και για  την πόλη του Πειραιά επιλογή τους, διεκδικούμε:
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ και ακύρωση της διαδικασίας πώλησης των μετοχών σε επενδυτές.
  • Ασφαλή ακτοπλοΐα.
  • Εγγυημένες εργασιακές σχέσεις.
  • Τήρηση των διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για όλες τις λιμενικές δραστηριότητες.
  • Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
  • Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου
  • Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στα Λιπάσματα.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας 

το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11.00 πμ 

στο δημαρχείο Δραπετσώνας

 για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας 

με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...