Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ''ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ'' ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Παρέμβαση του κινήματος σήμερα το απόγευμα σε αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να παραλάβουμε κλήση που είχε βεβαιωθεί απο ..........τις κάμερες σταθμού διοδίων (παράνομα) βάσει του νόμου βορίδη, για διέλευση χωρίς να πληρωθεί το αντίτιμο των διοδίων απο τον οδηγό του οχήματος.
Η τροχαία δεν παρέδιδε τη κλήση προκειμένου να γίνει ένσταση απο την ιδιοκτήτρια, θεωρώντας '' απαραίτητο και νόμιμο'' να απαιτήσουν πρώτα να παραδοθεί η άδεια οδήγησης της ιδιοκτήτριας του οχήματος (δεν αποδεικνύεται απο πουθενά οτι είναι και ο οδηγός του).
Επειτα απο την παρέμβασή μας και αφού ''τους ενημερώσαμε'' οτι τόσο η βεβαίωση της παράβασης απο κάμερα ιδιώτη, όσο και η άρνηση παράδοσης της κλήσης στον ιδιοκτήτη (αφού απο πουθενά δεν προκύπτει οτι είναι και ο οδηγός) ''είναι παράνομη πράξη'' και σε περίπτωση που δεν την παρέδιδαν θα προχωρούσαμε σε ''μηνυτήρια αναφορά'' στο αξιωματικό που αρνούταν να την παραδώσει, το θέμα διευθετήθηκε και παραλάβαμε την κλήση προκειμένου να κάνουμε ένσταση ''μη δεχόμενοι τη νομιμότητά της''
Αξίνει να σημειωθεί και να τονιστεί, οτι κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μας ο αξιωματικός υπηρεσίας ήταν ''απόλυτα συνεργάσιμος και θετικός στο να ενημερωθεί'' για το πως θα πρέπει να χειρίζεται παρόμοιες περιπτώσεις προκειμένου να αποφύγει τις μηνυτήριες αναφορές των πολιτών, αφού όπως αντιληφθήκαμε απλά ''εκτελούσε διαταγές'' χωρίς να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του αλλά και τα δικαιώματα των ''υποτιθέμενων παραβατών'' που κατά κανόνα καταστρατηγούνται.
Το κίνημα μας με την ευκαιρία άλλης μιας περίπτωσης ''κακής εφαρμογής'' του κατάπτυστου νόμου βορίδη σε βάρος των πολιτών και υπέρ των ιδιωτών παραχωρησιούχων, δηλαδή μιας κλασσικής περίπτωσης αβάντας του κράτους προς τους μεγαλοεργολάβους, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για την προστασία που ακόμα παρέχει σε αυτούς, ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΔΙΑΡΚΩΣ σαν παράνομο, αντισυνταγματικό και στερητικό των Ελευθεριακών δικαιωμάτων των πολιτών..
Καλούμε δε παράλληλα τον αρμόδιο υπουργό σε ''άμεση απόσυρση'' ενος νομοσχεδίου που μόνο αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...