Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σε θετική κατεύθυνση οι δηλώσεις του Μπενίση. Βέβαια οι μόνοι που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μέχρι τώρα ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ η πληρώνουν πολύ λιγότερα εκμεταλλευόμενοι τις διασυνδέσεις τους, είναι οι κάθε είδους ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΔΕΣ σήμερα και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ παλαιότερα (για να μη ξεχνιόμαστε) και οχι όσοι προέρχονται απο τα λαικά στρώματα που ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και αυτό, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ και οι δηλώσεις να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ όταν απευθύνεσαι στον αποδεκατισμένο και εξαθλιωμένο κοινωνικό ιστό που αφανίζεται σταδιακά. Θέλει δουλειά ακόμη για να....''γυρίσει ο ήλιος'',τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά.

Γ. Μπενίσης – ΕΥΔΑΠ: Δωρεάν παροχή νερού σε 150.000 καταναλωτές

“Οι ανήμποροι θα προστατευτούν και οι “μάγκες” θα χτυπηθούν” δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στη Real News.
“Δε θα χαριστούμε σε όσους αποδεδειγμένα μπορούν να πληρώσουν αλλά εκμεταλλεύονται την κρίση” ξεκαθαρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης που σχεδιάζει τη δωρεάν παροχή σε επιπλέον 150.000 καταναλωτές.
“Όσοι χρωστάνε θα πρέπει να έρθουν να διευθετήσουν την οφειλή τους, φέρνοντας τα οικονομικά τους στοιχεία και αποδεικνύοντας ότι δε μπορούν να πληρώσουν. Η ΕΥΔΑΠ θα διευκολύνει όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη και θα δώσει και δωρεάν νερό σε ορισμένες ομάδες αλλά θα κόψει το νερό στους κακοπληρωτές” τονίζει ο Γιάννης Μπένισης.
Όσο για τα σχέδια του για προστασία των πληγέντων από την κρίση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ αποκαλύπτει πως: “Εξετάζουμε τη δωρεάν παροχή 5 έως 8 κ.μ. νερού σε 100.000-150.000 καταναλωτές που θέλουμε να εντάξουμε επιπλέον στο κοινωνικό τιμολόγιο. Μιλάμε για ανέργους, για μονογονεϊκές οικογένειες, για δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κ.α. Οι υπόλοιποι που μπορούν με δυσκολία να πληρώσουν θα διευκολύνονται με δόσεις, ορισμένες εκ των οποίων θα είναι άτοκες. Ενδεχομένως να φτάσουμε και τις 100 δόσεις“.
Όσον αφορά τα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ο Γιάννης Μπενίσης είναι ξεκάθαρος: “Δεσμεύομαι ότι όσο είμαι εγώ εδώ, το νερό θα παραμείνει δημόσιο. Το 51% θα παραμείνει δημόσιο, άλλωστε αυτό είναι απόφαση του ΣτΕ. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει μέρος του ποσοστού και να μείνει στο Δημόσιο το 51% και σε ιδιώτες το 49%”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...