Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/1/ στο δημαρχείο Νίκαιας, η εκδήλωση ενημέρωσης της δημιουργίας του Μ.Π.Λ.Ο.Κ.Ο (ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ).

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/1/ στο δημαρχείο Νίκαιας, η εκδήλωση ενημέρωσης της δημιουργίας του Μ.Π.Λ.Ο.Κ.Ο (ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ).
Η μεγάλη και ευρεία συμμετοχή κινημάτων φορέων οργανώσεων αλλά και απλών πολιτών που θέλουν να ενεργοποιηθούν σε ενα μέτωπο Αντίστασης απέναντι στη μνημονιακή βαρβαρότητα, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της σημαντικής αυτής συνάντησης σε μια εποχή που το λαικό κίνημα δείχνει σημάδια, κόπωσης απονεύρωσης και απογοήτευσης.
Σαν συμπέρασμα μέσα απο μια συνάντηση ετερόκλητων, αλλά με κοινό πεδίο σύγκρουσης δυνάμεων, αποκομίσαμε ότι τα στοιχεία που μας ενώνουν είναι πιο θεμελιώδους σημασίας απο όσα μπορεί να μας χωρίζουν, ότι ο αντίπαλος είναι κοινός και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για μοναχικούς δρόμους σε μια ''κοινή πορεία'' που σήμερα φαντάζει περισσότερο απαραίτητη και ζωτικής σημασίας απο ποτέ.
Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις προτεραιότητας που θα πρέπει να δώσουμε, όπως για παράδειγμα οι πλειστηριασμοί και η παρουσία μας στα ειρηνοδικεία, οι διακοπές ρεύματος όπου θα πρέπει να γίνει παρέμβαση στη διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και της ΕΥΔΑΠ, η παρουσία μας σε εργασιακούς χώρους, παρεμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, στα διόδια, τον ΟΛΠ σε νοσοκομεία, το προσφυγικό κλπ.
Κοινή παροδοχή όλων ακόμη, είναι οτι οι αγώνες θα πρέπει ασφαλώς να έχουν και εκ'των πραγμάτων έχουν ''πολιτικό πρόσημο'' και ιδεολογικές αναφορές αφού θα υπάρξουν διεκδικητικές παρεμβάσεις με αιτήματα ζωτικής σημασίας για τον κοινωνικό ιστό (πχ ΔΕΗ υπουργείο οικονομικών) αλλά ο βασικός πυλώνας είναι οι δράσεις πολιτικής Ανυπακοής, Αντίστασης και Ανατροπής, ο ακτιβισμός, κάτι που δημιουργεί ασφυκτική πίεση και παράγει αποτελέσματα.
Ο πόλεμος πλέον θα δοθεί στους δρόμους,το τελευταίο μετερίζι Αντίστασης εκεί που γεννιούνται συνειδήσεις και συντελλούνται Ανατροπές.
Μ.Π.Λ.Ο.Κ.Ο
(ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...