Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ.

ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ.
Απο σήμερα θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι οι δανειολήπτες, αφού η κυβέρνηση τσίπρα μετά του ''μόνιμα μειδιάζοντος και άνετου σταθάκη'' φρόντισε για τη προστασία τους.
Oι ''συνεργάσιμοι δανειολήπτες'' που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των τραπεζών, θα καλούνται να δεχτούν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση η οποία αυτόματα θα υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο κάτι που σημαίνει ότι ανα πάσα στιγμή οι τράπεζες, θα μπορούν να παραχωρούν τα δάνειά τους σε κερδοσκόπους σε υποπολλαπλάσια αξία απο την αξία που έχουν χρεωθεί.
Αλλά και να μην συμβεί αυτό, αυτό που θα προτείνεται είναι να δέχονται τη σύμβαση που θα περιλαμβάνει είτε πολλές μικρότερες δόσεις, είτε κάποια περίοδο χάριτος μέχρι να αρχίσουν να καταβάλλουν τη δόση τους.
Σε κάθε περίπτωση διαγραφή δεν θα υπάρχει (οχι μόνο ποσού αλλά ούτε και τόκων και παρά τα περί του αντιθέτου που ''υπόσχοταν'' προεκλογικά ), όπως και προσαρμογή της οφειλής σύμφωνα με τις αξίες που έχουν σήμερα διαμορφωθεί και που υπολείπονται κατά πολύ απο την οφειλή.
Ακόμα θα ζητούν από όσους δανειολήπτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ρύθμιση, να επιστρέφουν ''τα κλειδιά στη τράπεζα'' μένοντας στο δρόμο και έχοντας στις πλάτες τη διαφορά που προκύπτει απο την αξία που παραδίδουν με σημερινές τιμές η με τιμή πώλησης σε κερδοσκόπους (απο 20 μέχρι 30% της αξίας).
Είτε λοιπόν δέχεσαι να πληρώσεις αν έχεις και μένεις έχοντας να ξεχρεώσεις ενα σπίτι τρείς κι τέσσερις φορές περισσότερο απο τη πραγματική του αξία, είτε μένεις στο δρόμο αλλά και πάλι κουβαλάς στη πλάτη ενα χρέος που σε καμμία πάλι περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και βέβαια ποτέ δεν θα αποπληρώσεις με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ενταχθείς στη κανονικότητα αφού θα είσαι ''χρεωμένος και δεμένος χειροπόδαρα''.
ΥΓ. Οι τράπεζες ήδη έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, έχουν εισπράξει δηλαδή τις ''ζημιές'' έχοντας μεγαλώσει το χρέος της χώρας χωρίς η κυβέρνηση να τις εθνικοποιήσει ως όφειλε καλώντας παράλληλα τους πολίτες να πληρώσουν το μάρμαρο ενω ταυτόχρονα απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...