Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τα δίνουν όλα στα τέσσερα. Προς ιδιωτικοποίηση αστικές συγκοινωνίες, ΕΛΤΑ και ΟΑΚΑ Προς ιδιωτικοποίηση αστικές συγκοινωνίες, ΕΛΤΑ και ΟΑΚΑ.

Προς ιδιωτικοποίηση αστικές συγκοινωνίες, ΕΛΤΑ και ΟΑΚΑ - Media

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πολυνομοσχέδιο ξεκαθάρισε τελικά το τοπίο γύρω από το ποιες εταιρείες μεταβιβάζονται στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων κάτω από τις θυελλώδεις αντιδράσεις και ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα.
Σύμφωνα με την νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής στην ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών) «πηγαίνουν» οι: ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ ενώ πρόσθεσε και τον ΟΣΕ, που δεν υπήρχε αρχικά στην σχετική λίστα.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν καταθέσει την νομοτεχνική βελτίωση εξήγησε στους παριστάμενους βουλευτές ότι οι υπόλοιπες εταιρείες, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτηριακές Υποδομές και ΔΕΗ που αναφέρονταν στο παράρτημα Δ, το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, δεν αποτελούν μέρος του νομοθετήματος αλλά μέρος της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης που με τους δανειστές.
«Οι άλλες εταιρίες είναι υπό συζήτηση, δεν είναι μέρος του νομοσχεδίου. Είναι μέρος της συζήτησης ανάμεσα σε μας και τους Θεσμούς» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, και επί της ουσίας «ακύρωσε» τον Γιώργο Χουλιαράκη...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...